Wanneer wilt u op vakantie?

Must-see tijdens uw vakantie: de Baai van de Somme en Parc du Marquenterre

Wilt u genieten van een heerlijke vakantie in Noord-Frankrijk waar u de mooie natuur kunt ontdekken en lekker uit kunt waaien op het strand? Dan is Dormio Resort Berck-sur-Mer voor u dé ideale bestemming! U vindt Dormio Resort Berck-sur-Mer aan de Opaalkust op slechts 900 meter van het zandstrand en de gezellige boulevard. In de omgeving vindt u de prachtige Baai van de Somme met het beschermde natuurreservaat Parc du Marquenterre. Een echte must-see voor jong en oud!

Wandelen in Baai van de Somme

Bewonder tijdens uw vakantie de flora en fauna op de Baai van de Somme

De Baai van de Somme is maar liefst 7.200 hectare groot en één van de mooiste baaien ter wereld! In deze beschermde baai vindt u diverse stranden, duinen, moerassen, kiezels en kliffen. Aan de kust kunt u genieten van een oneindig uitzicht over de zee. De baai loopt dagelijks, net als de Waddeneilanden, leeg waardoor het een mooie bestemming wordt om te wandelen of te fietsen. De baai vult zich bij vloed op hoog tempo weer met het zeewater. Door dit prachtige natuurverschijnsel en het zoete water door de kuststroom kunt u hier genieten van de bijzondere flora en fauna. Naast eetbare baaiplanten zoals zeekraal, kunt u er ook zeevruchten spotten zoals de bouchot-mosselen en agneau pré-salé.

 

Boek hier uw vakantie >>

Spot zeehonden in een pirogue

Het is een echte aanrader om tijdens uw bezoek aan de Baai van de Somme het water op te gaan in een pirogue: een smalle kano die in evenwicht wordt gehouden door een andere kano met de houten staaf die eraan verbonden is. Als u geluk heeft, kunt u een deel van de kolonie zeehonden bewonderen. Er leven maar liefst 400 zeehonden in de mooie natuurgebied!

Zeehonden in Baai van de Somme
Steltkluten in Parc du Marquenterre

Ontdek honderden vogelsoorten in Parc du Marquenterre

Ten noorden van de Baai van de Somme vindt u natuurreservaat Parc du Marquenterre. In dit beschermde natuurgebied kunt u tot wel 320 van de 450 verschillende vogelsoorten die in Europa voorkomen bewonderen. Dagelijks kunt u onder leiding van een gids gratis rondleidingen volgen of drie verschillende routes bewandelen. Onderweg komt u uitkijkpunten tegen met ultra-verrekijkers waar een gids u uitleg geeft bij alles wat u ziet. Duizenden vogels nestelen, overwinteren of uitrusten tijdens hun trek in dit mooie natuurgebied. U kunt hier onder andere genieten van blauwe reigers, steltkluten, aalschovers, zilverreigers, ooievaars, lepelaars, Afrikaanse kraanvogels, meerkoeten, ganzen en zwanen. Elk jaar komen de verschillende vogelsoorten terug naar Parc du Marquenterre omdat de vogels weten dat zij daar veilig kunnen verblijven. Het landschap en de vele vogelsoorten in Parc du Marquenterre vormen een prachtig plaatje dat u zeker gezien wilt hebben!

Boek nu uw verblijf op Dormio Resort Berck-sur-Mer

Wilt u genieten van de prachtige flora en fauna van de Baai van de Somme en Parc du Marquenterre? Boek dan nu uw verblijf op Dormio Resort Berck-sur-Mer! Tijdens uw vakantie op ons strandresort aan de Opaalkust kunt u genieten van de indrukwekkende omgeving en prachtige diersoorten.

 

Boek nu uw verblijf >>
Dormio Resort Berck-sur-Mer

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]