Wanneer wilt u op vakantie?

De 4 mooiste wandelingen aan de Franse Opaalkust

Langs de mooie Opaalkust in Noord-Frankrijk kunt u genieten van uitgerekte duinlandschappen, prachtige bossen, eindeloze stranden en charmante dorpjes! Een uitstekende bestemming om lekker te wandelen door de mooie duinlandschappen en langs de prachtige azuurblauwe baaien. Voeg daar nog een zonsondergang of -opgang aan toe en u kunt genieten van een adembenemend uitzicht! Wij hebben de 4 mooiste routes om te wandelen aan de Opaalkust tijdens uw vakantie voor u op een rijtje gezet!

Geniet vanuit Cap Blanc-Nez van een bijzonder uitzicht op Engeland

Tip 1: Geniet vanuit Cap Blanc-Nez van een bijzonder uitzicht op Engeland

Eén van onze favoriete wandelroutes aan de Opaalkust is de route vanuit Cap Blanc-Nez naar het dorpje Wissant of het dorpje Sangatte via de GR120. Op maar liefst 133 meter hoogte vindt u de krijtwitte kliffen van Cap Blanc-Nez met een prachtig uitkijkpunt. Bij helder weer kunt u vanaf dit uitkijkpunt zelfs de Engelse krijtrotsen van Dover zien! Ook bij minder helder weer kunt u tijdens uw vakantie genieten van de veerboten die van en naar de haven varen. De wandelroutes bij Cap Blanc-Nez lopen afwisselend door groene weides, mooie duinen en over het eindeloze zandstrand. Deze route bevat licht klimmende en licht dalende stukken, waardoor dit ook een goede route is voor de beginnende wandelaar. Houdt u van een meer uitdagende route? Dan kunt u vanuit Escalles een pittige klim maken naar de Cap Blanc-Nez waar u wordt beloond met het prachtige uitzicht!

Boek nu uw vakantie aan de Opaalkust >>

Tip 2: Maak een wandeling langs de kust van Wissant

Heeft u zin in een korte wandeling langs de kust? Bezoek dan het gemoedelijke dorpje Wissant! In dit kleine dorpje vindt u charmante vakwerkhuizen, een kleine boulevard met een aantal eetgelegenheden en een rustig zandstrand. Dit strand is vanwege de sterke wind geliefd door kite- en windsurfers. Tijdens een korte wandeling langs de kust van Wissant kunt u lekker uitwaaien en ondertussen genieten van de kunsten van deze fanatieke watersporters. U kunt natuurlijk zelf ook een duik in het water nemen, zonnebaden op het strand of lekker genieten van de heerlijke specialiteiten aan de boulevard. Bij hoogtij kunt u hier ook nog een aantal zeehonden spotten!

Maak een wandeling langs de kust van Wissant
Cap Gris-Nez

Tip 3: Ontdek de geschiedenis en mooie uitkijkpunten langs de route op Cap Gris-Nez

Liefhebbers van de geschiedenis en de natuur kunnen hun hart ophalen aan de wandelroutes op Cap Griz-Nez. U loopt over korte geasfalteerde paden naar verschillende uitkijkpunten met prachtige uitzichten. Zowel tijdens de route als bij de uitkijkpunten vindt u diverse informatieborden die u meer vertellen over de geschiedenis en de natuur in deze fantastische omgeving. Ook kunt u de rustige landwegen bewandelen waar u kunt genieten van weidse uitzichten en waar u geregeld oude bunkers tegen kunt komen!

Ontdek de omgeving >>

Tip 4: Spot schaaldieren op Dunes de la Slack tijdens uw vakantie

Een bijzondere wandelroute aan de Opaalkust is de Dunes de la Slack. Net buiten het dorpje Wimereux kunt u tijdens uw vakantie langs deze route door de duinen en over de prachtige stranden wandelen. Via de houten trap kunt u eenvoudig van de duinen naar het rotsachtige stuk strand wandelen en weer terug. Als het water laag staat, kunt u op het strand zelfs schaaldieren spotten. Bij een stevige wind vormt het opstuivende zand tevens een prachtig plaatje!

Wandelen op Dunes de la Slack
Dormio Resort Berck-sur-Mer

Ontspan aan de Franse Opaalkust op Dormio Resort Berck-sur-Mer

Na een heerlijke wandeling in de prachtige omgeving aan de Opaalkust kunt u volledig tot rust komen in een vakantiewoning op Dormio Resort Berck-sur-Mer. Dit strandresort aan de Opaalkust vindt u op slechts 900 meter van het zandstrand. Geniet na een heerlijke wandeling van de rust, de ruimte en de zee op Dormio Resort Berck-sur-Mer!

Boek nu uw verblijf >>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]