Wanneer wilt u op vakantie?

Sittard-Geleen, ook bourgondisch Limburg

Op een halfuurtje rijden van Dormio Resort Maastricht ligt de gemeente Sittard-Geleen. De steden Sittard en Geleen zijn in 2001 gefuseerd en werden hierdoor met 94.000 inwoners samen de tweede stad van Limburg. Sittard-Geleen is een echt bourgondische stad. Dat is terug te zien aan de vele restaurantjes en kroegen. En aan de evenementenkalender die het hele jaar door boordevol zit. Cultuurliefhebbers genieten van het historische erfgoed en de verrassende kunst- en cultuuragenda in de stad.

Historische binnenstad

De historische binnenstad met de markante monumentale bouwwerken is zondermeer knus te noemen. De slingerende kleine straatjes blijven je verrassen met bijzondere en unieke winkeltjes. Op het sfeervolle marktplein met de gezellige terrasjes is het goed verpozen op mooie dagen, en bij de vele cafeetjes en restaurants kunt u het bourgondische Limburgse leven het hele jaar door proeven.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Cultureel erfgoed

Wie van imposant cultureel erfgoed houdt, kan zijn hart op halen in en rond Sittard-Geleen. Of het nu gaat om een indrukwekkende ruïne, of om een schitterend gerestaureerde burcht; het zijn steeds markante monumenten met een boeiend verhaal. In het centrum van de stad, in de Parklaan, ligt Casa Mia, het kleinste kasteel van Nederland. Dit voormalige koetshuis is ingericht als woonhuis met een Bed & Breakfast. In dezelfde straat stond ooit het geboortehuis van Sittards beroemdste inwoner Toon Hermans. Andere interessante kastelen in de omgeving zijn Kasteel Obbicht (foto), Kasteelruïne Born (1150) met prachtig kasteelpark, Kasteel Limbricht (12e eeuw) en Kasteel Wolfrath (1663).

Kasteel Obbicht in Sittard-Geleen

Kerken

Ook aan kerken en kapellen geen gebrek in Sittard-Geleen. Het stadsbeeld vertoont vele kerktorens, en wie in het zonnetje door de stad loopt, vindt op veel plekken wel de verkoelende schaduw van zo’n toren. In de historische binnenstad liggen op korte afstand van elkaar vijf verschillende kerken. Het zijn de St. Petrus (grote kerk), de Basiliek, de Michiel- of Paterskerk, het Gruizenkerkje (oudste rijksmonument van Sittard) en de pater Karel Kapel. Een ‘must see’ voor elke liefhebber.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Groen Sittard-Geleen

Zoals het provincie Limburg betaamt is er aan groen geen gebrek, en daarmee is de omgeving van Sittard-Geleen een walhalla voor elke natuurliefhebber met onder andere recreatiegebied Sittard Noord, de Windraak en het Limbrichterbos. Uiteraard is er een uitgebreid netwerk aan wandel-, fiets-, en mountainbikeroutes.

 

Meer informatie over Sittard-Geleen vindt u op de website van Sittard-Geleen.

 

Terug naar Omgeving Maastricht >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]