Geniet van de kunst & cultuur
in de bourgondische steden Sittard en Geleen

Geniet van de kunst & cultuur
in de bourgondische steden Sittard en Geleen

Sittard-Geleen; een culturele en bourgondische gemeente


  • Bourgondisch genieten in de vele restaurantjes en kroegen
  • Culturele gemeente met verrassende kunst en cultuur
  • Erfgoederen en monumenten zoals ruïnes en burchten

Op slechts 25 minuten rijden vanaf Dormio Resort Maastricht ligt de bourgondische gemeente Sittard-Geleen. De steden Sittard en Geleen zijn in 2001 gefuseerd en werden hierdoor met 94.000 inwoners samen de tweede stad van Limburg. Sittard-Geleen is een écht bourgondische gemeente waar je heerlijk kunt genieten van lekkere hapjes en drankjes! Dat is tevens terug te zien aan de vele restaurantjes en kroegen die de gemeente rijk is en aan de evenementenkalender die het hele jaar door goed gevuld is. Cultuurliefhebbers genieten van het historische erfgoed en de verrassende kunst- en cultuuragenda van Sittard-Geleen.

Ontdek Dormio Resort Maastricht

Verken de historische binnenstad van Sittard

De historische binnenstad van Sittard met de markante monumentale bouwwerken is zonder meer knus te noemen! De slingerende kleine straatjes blijven je verrassen met bijzondere en unieke winkeltjes. Op het sfeervolle marktplein van Sittard vind je gezellige terrasjes waar het goed vertoeven is op mooie dagen. Bij de vele cafeetjes en restaurants kun je het bourgondische Limburgse leven het hele jaar door goed proeven!

Boek je verblijf in Maastricht
Bezoek in Sittard-Geleen de culturele erfgoederen

Bezoek in Sittard-Geleen de culturele erfgoederen

Wie van imposant cultureel erfgoed houdt, kan zijn hart ophalen in en rondom Sittard-Geleen. Of het nu gaat om een indrukwekkende ruïne of om een schitterend gerestaureerde burcht; het zijn steeds markante monumenten met een boeiend verhaal. In het centrum van Sittard, in de Parklaan, ligt Casa Mia; het kleinste kasteel van Nederland. Dit voormalige koetshuis is ingericht als woonhuis met een bed and breakfast. In dezelfde straat stond ooit het geboortehuis van Sittards beroemdste inwoner Toon Hermans. Andere interessante kastelen in de omgeving zijn Kasteel Obbicht (foto), Kasteelruïne Born (1150) met een prachtig kasteelpark, Kasteel Limbricht (12e eeuw) en Kasteel Wolfrath (1663).

Bewonder de kerken in Sittard-Geleen

Ook aan kerken en kapellen is er geen gebrek in de gemeente Sittard-Geleen! Het stadsbeeld vertoont vele kerktorens. Wie in het zonnetje door het centrum van Sittard loopt, vindt op veel plekken wel de verkoelende schaduw van zo’n toren. In de historische binnenstad van Sittard liggen op korte afstand van elkaar vijf verschillende kerken: de Sint Petrus (grote kerk), de Basiliek, de Michiel- of Paterskerk, het Gruizenkerkje (oudste rijksmonument van Sittard) en de pater Karel Kapel. Een ‘must see’ voor elke liefhebber!

Ontdek meer over de omgeving

Sittard-Geleen: perfect voor de natuurliefhebber

Zoals het provincie Limburg betaamt, is er aan groen geen gebrek. Daarmee is de omgeving van Sittard-Geleen een walhalla voor elke natuurliefhebber met onder andere recreatiegebied Sittard Noord, de Windraak en het Limbrichterbos. Bovendien is er een uitgebreid netwerk aan wandel-, fiets-, en mountainbikeroutes.

Sittard-Geleen: perfect voor de natuurliefhebber
Verblijf nabij Sittard-Geleen op Dormio Resort Maastricht

Verblijf nabij Sittard-Geleen op Dormio Resort Maastricht

Een bezoekje aan het gezellige Sittard-Geleen is een echte aanrader tijdens je verblijf op Dormio Resort Maastricht! Ontdek je graag mooie stadscentra? Bezoek dan ook zeker het centrum van Maastricht. Bovendien kun je op ons resort genieten van de bourgondische levensstijl met onze uitgebreide faciliteiten. Je vindt ons resort op slechts 25 minuten rijden van Sittard-Geleen en op 10 minuten fietsen van het bruisende Vrijthof. Geniet van een ontspannen verblijf in één van onze comfortabele vakantiewoningen, de prachtige omgeving en de leukste plaatsjes in Zuid-Limburg!