6 redenen waarom een bezoek aan Maastricht de moeite waard is

26-11-2019

Toe aan een mini-vakantie? Maastricht is dé stad om er even tussenuit te gaan. Maastricht heeft een rijke geschiedenis, prachtige natuur en ook de bourgondische levensgenieters kunnen zich hier prima een weekend vermaken. Hieronder lees je 6 redenen waarom een bezoek aan deze mooie stad de moeite waard is.

1. Ontdek de geschiedenis van Maastricht
Maastricht is na Amsterdam de stad met de meeste monumenten van Nederland. Ontdek de eeuwenoude kastelen, een ondergronds doolhof (dat is uitgegraven door de Romeinen) en middeleeuwse stadspoorten. 

2. Prachtige kerken en pittoreske gebouwen
Aan een plein vol gezellige terrasjes vind je de ‘Onze Lieve Vrouw’ basiliek. Misschien wel de mooiste kerk van Maastricht. Zeker de moeite waard om te bezoeken en een kaarsje aan te steken.

3. Maak een wandeling of fietstocht door de natuur
Naast de bruisende stad is Maastricht ook een plek waar je tot rust komt. Bekijk hier de mooiste fiets- en wandelroutes.

4. De beroemde Limburgse vlaai
Tijdens je bezoek aan Maastricht mag een stuk Limburgse vlaai niet missen. Wist je dat het recept van de Limburgse vlaai al uit de middeleeuwen stamt? 

5. Leuke winkels voor een dagje shoppen
Je vindt in Maastricht niet alleen de grote winkelketens als Zara en H&M, maar ook vele mooie boetiekjes

6. Gezelligheid op het terras
Na een culturele middag toe aan een hapje en een drankje? Plof neer op een van de vele gezellige terrassen. Dit zijn de beste terrassen van Maastricht. 

Influencer Liselotte Fleur overnacht bij Dormio Resort Maastricht
Fotografe en influencer Liselotte overnachtte met haar vriend in Dormio Resort Maastricht. Het was een feestelijk weekend, want Liselotte tekende haar boekcontract! Met haar vriend genoot ze in onze wellness woning met bubbelbad en sauna. Lees hier haar hele blog.

         

 

Keer terug naar Blog Homepage

6 redenen waarom een bezoek aan Maastricht de moeite waard is

Auteur:

Cees Santifort

Graag stel ik mij aan u voor! Mijn naam is Cees Santifort, ik ben werkzaam als Resort Manager bij Dormio Resort Maastricht. In mijn rol als Resort Manager zorg ik er samen met mijn gehele team voor dat u een leuke, geslaagde vakantie heeft. Of dat uw weekendje Maastricht er één wordt om nooit te vergeten. Daarnaast ben ik er voor verantwoordelijk dat we u de hoogste kwaliteit van service en accommodatie bieden: voor jong en oud, voor vakantievierders en de zakelijke gast. Gezelligheid en oprechte aandacht voor uw wensen staan daarbij altijd voorop. Laat het ons weten wanneer u iets mist of wanneer u vindt dat we het beter moeten doen en vertel het anderen wanneer u tevreden was bij ons. Ik hoop u graag (nogmaals) te verwelkomen bij Dormio Resort Maastricht!