Wanneer wilt u op vakantie?

Maastricht

Bij Dormio Resort Maastricht kunt u heerlijk uw vakantie doorbrengen, maar het resort leent zich ook perfect voor een weekendje weg. U maakt uw verblijf helemaal compleet als u de omgeving van bourgondisch Maastricht ontdekt. Het is slechts 10 minuten fietsen vanuit het Dormio Resort Maastricht naar Vrijthof.

Stad vol geschiedenis, kunst en cultuur

Maastricht is een prachtige, historische stad gelegen in het zuiden van ons land. De stad is omgeven door prachtige heuvels en staat bekend om zijn rijke geschiedenis, kunst en cultuur. Wandel langs alle monumenten tijdens een wandeling of bekijk de stad vanaf het water tijdens een rondvaart op de Maas. Het bekendste museum is het Bonnefanten museum met een unieke verzameling van oude meesters en moderne kunst.

Boek hier uw verblijf >>>
Maastricht, stad vol met geschiedenis, kunst en cultuur
Bezoek de Dominicanen boekhandel in een oude kerk

Zorgeloos winkelen

In Maastricht kunt u zorgeloos winkelen. Slenter door de gezellige straatjes of neem een kijkje bij grote winkels of lokale boetiekjes. In het centrum vindt u heel veel leuke winkelstraatjes. Aanraders zijn de Grote Staat, Wolfstraat, Kleine Staat, Maastricht Brugstraat, Muntstraat, Nieuwstraat en de Spilstraat. Vergeet ook vooral niet om Boekhandel Dominicanen te bezoeken, deze boekhandel bevindt zich op een unieke locatie: in een eeuwenoude kerk.

Bezoek het gezellige Vrijthof!

Na een bezoek aan de stad Maastricht kunt u uw dag goed afsluiten in een café of restaurant op het Vrijthof. Het Vrijthof is een prachtig plein in het centrum van “Mestreech”, omgeven door talloze terrassen. Op het plein kunt u heel veel gezellige restaurantjes en cafeetjes vinden, in de zomer is dit dé ideale plek voor een terrasje en in de winter geniet u hier van het typisch Limburgse Zoervleis.

Ga naar Omgeving Maastricht >>>
Prachtige uitzicht van Vrijthof
Prachtige monumentale Sint-Janskerk

Sint-Janskerk

Aan het Vrijthof vindt u de Sint-Janskerk, dit is de bekendste kerk van Maastricht. De rode kleur maakt de kerk uniek, waardoor u de kerk van een afstand al kunt herkennen. Het vormt dan ook een kenmerkend onderdeel van de skyline van Maastricht. Om de kerk tegen de weersinvloeden te beschermen, kozen ze er bewust voor om de kerk rood te maken. Bent u geïnteresseerd in het ware gezicht van de kerk? Bezoek de kerk en beklim de toren.

Beklim de Sint Pietersberg

Limburg staat ook bekend om haar prachtige heuvellandschap. De Sint-Pietersberg is een heuvel van 171 meter hoog, net buiten de stad Maastricht. Het wordt ook wel de huisberg van Maastricht genoemd. Bovenop de berg vindt u Fort Sint Pieter. Het is een natuurgebied vol met bijzondere dieren en planten, u vindt hier bijvoorbeeld ook de Oehoe-vallei. Dit maakt het een populaire bestemming voor wandelaars! Er zijn ook talloze wandelroutes in St. Pietersburg. Wilt u tot rust komen? Het is zeker een aanrader om één van deze wandelroutes helemaal te volgen! Bovenop de berg wordt u beloond met een indrukwekkend uitzichtpunt.

Boek hier uw verblijf >>>
Fort Sint Pieter in Maastricht
Neem een kijkje in de grotten in Maastricht

Underground Maastricht

Tijdens uw vakantie in Maastricht moet u zeker eens kijken naar het ondergronds gangenstelsel van de stad. Deze mergelgrotten vormen het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa. Het bijzondere is dat de grotten en gangen met de hand zijn gegraven. Wanneer u de Maastricht Underground bezoekt, kunt u zelf zien hoe de inwoners van Maastricht hier leefden tijdens de oorlog. Meer weten over de Underground? Lees hier meer!

ENCI-Groeve

Op vakantie in Zuid-Limburg? Dan heeft u misschien wel eens gehoord van de ENCI-groeve, een kalksteengroeve aan de Maaszijde van St. Petersburg. In 2017 is hier een nieuw wandelpad in gebruik genomen. Op het uitkijkplatform loopt u door het oude gangenstelsel. Door het wandelpaden komt u langs bij verschillende bezienswaardigheden, zoals kalkgraslanden, waterplas 'Onder D'n Olifant' en Bistro Hoffmanni en meer.

Bent u ook enthousiast geworden over Maastricht? Boek dan nu een verblijf op Dormio Resort Maastricht. Hier kunt u terecht voor de warme Limburgse gastvrijheid, het heerlijke bourgondische leven en de prachtige natuur.

Boek hier uw verblijf >>>
Dormio Resort Maastricht: voor een fijne vakantie in Maastricht!

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]