Wanneer wilt u op vakantie?

Direct naast Dormio Resort Eifeler Tor: het prachtige Nationaal Park Eifel

In het noorden van de Eifel ligt het Nationaal Park Eifel, een beschermd natuurgebied met een oppervlakte van ongeveer 110 vierkante kilometer. Het Nationaal Park Eifel maakt deel uit van het Natuurpark Hoge Venen Eifel en is de perfecte vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. In dit gebied kunt u genieten van verschillende soorten bos, heuvels, uitzichtpunten, fiets- en wandelroutes en mooie stuwmeren zoals de Rursee, Urftsee en Obersee. De beste startpunten voor een bezoekje aan het natuurgebied zijn de Nationaal Park Poorten. Hier vindt u ook alle informatie over de routes en bezienswaardigheden in het gebied. Begin bijvoorbeeld bij Nationaal Park Poort Heimbach dat zich bevindt op slechts 5 minuten rijden van Dormio Resort Eifeler Tor.

Nationaal Park Eifel: Uitzicht op de Rursee
Herten in het Nationaal Park Eifel

Geniet van de wonderschone flora en fauna

In de ongerepte natuur van Nationaal Park Eifel blijft u zich verbazen over het natuurschoon. Van beuken- tot naaldbossen, glooiende heuvels, snelstromende riviertjes en prachtige stuwmeren. Naast de prachtige natuur kunt u in dit gebied ook veel plant- en diersoorten spotten. Heeft u wel eens een wilde kat in levende lijven gezien? In de Eifel kunt u deze zomaar tegenkomen! Ook vindt u hier andere diersoorten zoals edelherten, lynxen en zwarte ooievaars. Op de bloemenweides kunt u genieten van mooie bloemen en prachtige vlinders.

Het hele jaar door wandelen in de Eifel

Het Nationaal Park Eifel is het hele jaar door een prachtig natuurgebied om te bezoeken. Zowel in de zomer als in de winter kunt u hier prachtige wandelingen maken. In de lente kleuren de bloemenweides geel door de vele narcissen die uitkomen en in de winter vindt u in de sneeuw sporen van de wilde dieren in dit gebied. Het Nationaal Park Eifel is met 240 kilometer aan wandelpaden een waar wandelparadijs. Of u nu een getrainde wandelaar bent of liever een wandeling over een vlak terrein maakt, het is hier allemaal mogelijk. De wandelpaden zijn in dit gebied goed onderhouden en zeer afwisselend. Wie het Nationaal Park in zijn volle omvang wil leren kennen, kan kiezen voor een wildernis-trail. Dit is een 86 kilometer lange route, die dwars door de Eifel loopt.

Wilt u meer weten over de diverse wandeltochten? Breng dan een bezoek aan de VVV-shop op Dormio Resort Eifeler Tor of laat u informeren bij de Nationaal Park Poorten. 

Wandelen in de Eifel
Fietsen in de Eifel

Ontdek de Duitse Eifel met een prachtige fietstocht

Ook voor fietsliefhebbers is de Eifel een populaire regio. In Nationaal Park Eifel vindt u meer dan 100 kilometer aan fietsroutes. In dit heuvelachtige gebied moet u flink klimmen, een e-bike is dus aan te raden! Op Dormio Resort Eifeler Tor kunt u bij de fietsverhuur een e-bike huren. Wilt u met de hele familie gaan fietsen? Langs de rivieren vindt u diverse fietsroutes voor families met kinderen. Mountainbikers kunnen ook hun hart ophalen in dit gebied. De sportieve fietsers onder ons kunnen hier diverse MTB-tochten maken die worden beloond met een fantastisch uitzicht.

Bezoek de authentieke dorpjes van de Eifel

In en rondom Nationaal Park Eifel vindt u diverse pittoreske dorpjes die een bezoekje waard zijn. Het idyllische Eifelstadje Monschau is een echte aanrader. Dit dorpje ligt tussen de heuvels, langs een kronkelende rivier. Als u door de smalle straatjes wandelt vindt u aan weerszijde prachtige vakwerkhuizen met mooie gevels. De geur van Duitse broodjes en verse koffie komt u tegemoet. Natuurlijk mag u in Duitsland het Duitse bier uit de regio niet overslaan. Op de gezellige terrasjes in Monschau kunt u dit heerlijke bier proeven! Een ander dorpje dat u niet mag missen is Heimbach. Heimbach ligt dichtbij Dormio Resort Eifeler Tor. Bezoek tijdens lunchtijd in Heimbach de Abdij Mariawald en vergeet niet een bezoek te brengen aan Burcht Hengebach.

Monschau nabij Dormio Resort Eifeler Tor

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]