Wanneer wilt u op vakantie?

Genieten van UNESCO-werelderfgoed

Dormio Resort Berck-sur-Mer ligt in een prachtige omgeving. De perfecte plek voor veel strandplezier, golfen en lange duinwandelingen. Maar vlakbij ons resort liggen ook twee prachtige bouwwerken die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan: de Kathedraal van Amiens en de Vestingwerken van Vauban.

Cultureel erfgoed

Het UNESCO-werelderfgoedverdag bestaat sinds 1972. Dit verdrag is bedoeld om cultureel en natuurlijk erfgoed, dat van unieke en universele waarde is voor de mensheid, beter te kunnen bewaren voor toekomstige generaties.  Landen die dit verdrag hebben ondertekend, hebben met elkaar afgesproken dat zij zich zullen inzetten voor identificatie, bescherming, behoud, het toegankelijk maken en het overdragen aan komende generaties van cultureel erfgoed binnen hun landgrenzen.

 

Boek hier uw verblijf >>>

De vestingwerken van Vauban

De vestingwerken van Vauban bestaan uit 12 groepen versterkte gebouwen en locaties langs de westelijke, noordelijke en oostelijke grenzen van Frankrijk. Zij vertegenwoordigen de mooiste werken van Sébastian le Prestre de Vauban. Hij was een militair ingenieur van koning Lodewijk XIV. Deze klassieke vestingwerken vertegenwoordigen het hoogtepunt van typische westerse militaire architectuur.

De kathedraal van Amiens

De kathedraal van Amiens ligt in het hart van Picardië en is met een lengte van 145 meter en een breedte van 70 meter een van de grootste gotische kerken van de 13e eeuw. De kathedraal is opmerkelijk door de samenhang van zijn ontwerp, de schoonheid van de drie-rijen interieurverhoging, de grote overdekte galerijen en de prachtige hoge ramen. De kathedraal herbergt twee bronzen graven waaronder die van Edward de Foutilloy, de bisschop die in 1220 begon met de reconstructie van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Amiens.

 

Boek hier uw verblijf >>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]