Bewonder de bijzondere UNESCO-werelderfgoederen
in de omgeving

Bewonder de bijzondere UNESCO-werelderfgoederen
in de omgeving

UNESCO-werelderfgoederen in de omgeving van Dormio Resort Berck-sur-Mer


  • De vestingwerken van Vauban
  • De kathedraal van Amiens
  • Het belfort van Boulogne-sur-Mer

Dormio Resort Berck-sur-Mer ligt in een prachtige omgeving aan de Franse Opaalkust. Dé perfecte bestemming voor veel strandplezier en lange duinwandelingen. Vlak bij ons resort vind je ook nog eens bijzondere bouwwerken die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan: de Kathedraal van Amiens, de Vestingwerken van Vauban en het Belfort van Boulogne-sur-Mer. Ontdek hieronder meer over deze prachtige bouwwerken!

Boek hier je verblijf
Ontdek de vestingwerken van Vauban

Ontdek de vestingwerken van Vauban

De vestingwerken van Vauban bestaan uit 12 verschillende werken langs de westelijke, noordelijke en oostelijke grenzen van Frankrijk. Dit kunnen citadellen, stedelijke bastionmuren en bastiontorens zijn. Deze klassieke vestingwerken vertegenwoordigen de mooiste werken van Sébastien le Prestre de Vauban en zijn het hoogtepunt van de typische westerse militaire architectuur. Vauban was een militair ingenieur van koning Lodewijk XIV. De vestingwerken speelden een belangrijke rol in de versterking van Europa en andere continenten tot halverwege de 19e eeuw. Een uniek UNESCO-werelderfgoed met een bijzonder historisch karakter!

Bewonder de kathedraal van Amiens

De Kathedraal basiliek van de Notre-Dame in Amiens is maar liefst 145 meter hoog en 70 meter breed. Dit is dan ook één van de grootste gotische kerken van de 13e eeuw en een prachtig UNESCO-werelderfgoed. Uniek aan de bijzondere kathedraal is de samenhang van het ontwerp, de schoonheid van de drie-rijen interieurverhoging, de grote overdekte galerijen en de indrukwekkend hoge ramen. In de kathedraal vind je twee bronzen graven, waaronder die van Edward de Foutilloy; de bisschop die in 1220 begon met de reconstructie van deze prachtige kathedraal.

Boek hier je verblijf
Bezoek het historische belfort van Boulogne-sur-Mer

Bezoek het historische belfort van Boulogne-sur-Mer

Het belfort van Boulogne-sur-Mer is één van de oudste monumenten in deze havenstad. Dit prachtige UNESCO-werelderfgoed is maar liefst 37 meter hoog en kijkt sinds de 12e eeuw over de stad uit. Dit monument was vroeger een oude donjon van het kasteel en in de Middeleeuwen werden hier gevangenen opgesloten. Het belfort staat tegenwoordig symbool voor de stedelijke vrijheid en vormt samen met het stadhuis, dat in de 18e eeuw werd toegevoegd, een uniek bouwwerk in Boulogne-sur-Mer. Een bezoekje waard dus tijdens je verblijf op Dormio Resort Berck-sur-Mer!

Over UNESCO-werelderfgoederen

Op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan bijzondere erfgoederen op cultureel of natuurlijk gebied, of juist een combinatie hiervan. Het UNESCO-werelderfgoedverdrag bestaat sinds 1972 en beschermt de erfgoederen voor toekomstige generaties. Daarnaast worden de erfgoederen ook van groter belang en krijgen ze een bijzondere status. De erfgoederen zijn niet voor niets opgenomen in het verdrag van UNESCO en zijn zeker een bezoekje waard!

Boek je verblijf