Wanneer wilt u op vakantie?

Motorspektakel op het strand van Le Touquet-Paris Plage

Enduropale Le Touquet

Jaarlijks vindt in het nabijgelegen Le Touquet-Paris Plage de ‘Enduropale Le Touquet’ plaats, ook wel bekend als de zwaarste strandrace voor motoren en quads ter wereld. Dit driedaagse motorspektakel op het strand van de Franse Opaalkust kent zijn gelijke in de wereld niet. Ook voor niet-motor liefhebbers is dit een spektakel dat u niet mag missen en waarbij u ogen en oren tekort komt. De race zal plaatsvinden op 28, 29 en 30 januari 2022. Bent u zelf motorcrosser? Dan kunt ook gratis deelnemen aan deze spectaculaire race. Maar uiteraard kunt u ook gewoon vanaf de zijlijn genieten van dit ongekende motorfeest. Boek een verblijf in Dormio Resort Berk-sur-Mer en u kunt zich op een steenworp afstand van Le Touquet-Paris Plage in alle rust voorbereiden op de ‘biggest beach race in the world’!

Boek uw verblijf >>>
Strandrace Le Touquet-Paris Plage
Enduropale Le Touquet: op steenworp afstand van Dormio Resort Berck-sur-Mer!

Niet te missen motorspektakel

Deze strandrace ‘Enduropale Le Touquet’ trekt jaarlijks ongeveer en 2.000 deelnemers en 500.000 toeschouwers naar de Opaalkust in Noord-Frankrijk. Er is geen zandwedstrijd in de wereld zoals deze drie uur durende ’extreme enduro’-race. De race werd voor de eerste keer georganiseerd in 1975 door de initiatiefnemer van de beroemde Dakar Rally: Thierry Sabine. Het was meteen een van de grootste off the road motorevenementen ter wereld.

 

Boek uw verblijf hier >>>

Trekpleister voor badplaats Le Touquet-Paris Plage

Le Touquet-Paris-Plage is een kleine badplaats aan de Opaalkust in Noord-Frankrijk op slechts 22 kilometer van Dormio Resort Berck-sur-Mer. Dit pittoreske badplaatsje heeft ongeveer 5.000 inwoners. In de zomermaanden komen daar ongeveer 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland bij.

 

In Le Touquet worden regelmatig grote sportevenementen georganiseerd, zoals tennistoernooien en paardenevenementen. Ook de Tour de France doet het plaatsje regelmatig aan, voor het laatst in 2014.

 

Enduropale Le Touqet: boek uw verblijf
Enduropale Le Touquet omgeving van Berck-sur-Mer

Ongekend massale start voor ongekend spektakel

De ‘Enduropale Le Touquet’ is veruit de grootste publiekstrekker in Noord-Frankrijk. De krankzinnige race wordt verreden in verschillende klassen. Maar het bijzondere is dat alle rijders uit alle klassen tegelijk van start gaan. Ofwel: 2.000 racers sprinten over het strand naar de eerste bocht honderden meters verderop. Dat is een prachtige aanblik. Omdat deelname aan de wedstrijd geheel gratis is, komen er zoveel renners naar Enduropale om met elkaar de strijd aan te gaan.

 

 

Erbij zijn vanuit Dormio Resort Berck-sur-Mer

Wilt u dit motorsportspektakel van dichtbij meemaken als deelnemer, of als toeschouwer? Boek dan een comfortabele vakantiewoning in Dormio Resort Berck-sur Mer, op een steenworp afstand van Le Touquet-Paris Plage. Er zijn woningen van 4 tot 10 personen die van alle gemakken voorzien zijn. Vanuit het resort kunt ook in alle rust genieten van de fraaie stranden van de Franse Opaalkust.

 

Boek uw verblijf hier >>>
Dormio Resort Berck-sur-Mer

Fotocredits: Olivier Caenen

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]