Bewonder het International Kite Festival
in Berck-sur-Mer!

Bewonder het International Kite Festival
in Berck-sur-Mer!

Het International Kite Festival


  • Op loopafstand van ons strandresort
  • Jaarlijks vliegerfestival in april
  • Kleurrijk evenement op het prachtige zandstrand van Berck-sur-Mer
  • Volg de leukste vliegerworkshops

Als je een prachtig kleurenspektakel in de lucht wilt zien, moet je zeker eind april naar Berck-sur-Mer komen. Elk jaar komen duizenden bezoekers naar Berck om het International Kite Festival 'Cerfs Volants' te bewonderen. Het festival is al ruim dertig jaar niet alleen een begrip in Frankrijk, maar ook ver daarbuiten. Het magische vliegerfestival is één van de grootste vliegermeetings ter wereld dat maar liefst negen dagen duurt. De grootste vliegerspecialisten uit de hele wereld komen naar het idyllische strand om je te trakteren op een verbazingwekkende en prachtige vliegershow!

Boek hier je verblijf
Historie vliegerwedstrijd Berck-sur-Mer

Historie vliegerwedstrijd Berck-sur-Mer

Het enorme zandstrand van Berck-sur-Mer was altijd al aantrekkelijk voor wind gerelateerde sporten. In 1887 werd de eerste luchtfoto van vliegers op het strand gemaakt en in de jaren daarna werd vliegeren steeds populairder. De brede zandstranden, de rust en de openheid van zee en wind brachten ook andere vliegliefhebbers naar Berck. Vanaf 1987 spraken de vliegerliefhebbers af om jaarlijks op het strand van Berck-sur-Mer samen te vliegeren, te genieten van de natuur en om kleine shows weg te geven. Sindsdien is het een jaarlijks terugkerend evenement dat inmiddels is uitgegroeid tot een meerdaags festival waar duizenden toeristen uit de hele wereld naartoe komen!

Reusachtige en unieke vliegers in Berck-sur-Mer

Dit unieke vliegerevenement in Berck-sur-Mer zorgt voor een culturele, feestelijke en gezellige belevenis! Als de honderden vliegers de lucht in gaan, ontstaat er een adembenemend luchtspektakel. En elk jaar worden de reusachtige vliegers steeds bijzonderder van vorm. Jullie kunnen uren kijken naar vliegers in de meest vreemde vormen en maten. Daarnaast is het samenspel van de vliegeraars spectaculair om te zien. Samen maken ze vele bijzondere vormen.

Verblijf in Berck-sur-Mer
Vliegers
International Kite Festival in Berck

International Kite Festival in Berck

Naast de adembenemende vliegershow delen de vliegeraars graag hun kennis met je over het vliegeren, zodat je ook kennis kunt maken met de fijne kneepjes van deze sport. Daarnaast proberen sommige teams een record te breken met de mooiste luchtchoreografie en nemen teams het tegen elkaar op tijdens het wereldkampioenschap acrobatisch vliegeren in Berck-sur-Mer. Er worden tevens vele vliegerworkshops gegeven zodat je samen met je kinderen kunt leren vliegeren!

Spectaculaire eindshow met vuurwerk op het International Kite Festival

Het International Kite Festival in Berck-sur-Mer is dé perfecte gelegenheid om de fijne kneepjes van deze sport beter te leren kennen! Het vereist veel behendigheid, creativiteit en precisie. Het negendaagse festival wordt afgesloten met een spectaculaire avondshow van de mooiste vliegers en een adembenemende vuurwerkshow. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

Boek hier in Berck-sur-Mer