Wanneer wilt u op vakantie?

International Kite Festival in Berck-sur-Mer

Als u een prachtig kleurenspektakel in de lucht wilt zien, moet u zeker in april naar Berck-sur-Mer reizen. Elk jaar komen duizenden bezoekers naar Berck om het International Kite Festival te bekijken. Het festival is al ruim dertig jaar een begrip in Frankrijk, maar ook ver daarbuiten. Het magische vliegerfestival is één van de grootste vliegermeetings ter wereld dat maar liefst tien dagen duurt.  De grootste vliegerspecialisten uit de hele wereld komen naar het idyllische strand om de bezoekers te trakteren op een verbazingwekkende en prachtige vliegershow.

Historie vliegerwedstrijd Berck-sur-Mer

Het enorme zandstrand van Berck-sur-Mer was altijd al aantrekkelijk voor windgerelateerde sporten. De eerste luchtfoto van vliegers op het strand werd in 1887 gemaakt. In de jaren daarna werd vliegeren steeds populairder onder de lokale bevolking en in 1904 was het strand bezaaid met vliegers. De brede zandstranden, de rust en de openheid van zee en wind leidden ook andere vliegliefhebbers naar Berck. Zij spraken in 1987 af om jaarlijks op het strand van Berck-sur-Mer samen te vliegeren, te genieten van de natuur en om kleine shows weg te geven. Sindsdien is het een jaarlijks terugkerend evenement dat steeds meer bezoekers trekt. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een tiendaags festival waar duizenden toeristen uit de hele wereld naartoe komen.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Reusachtige en unieke vliegers

Dit unieke vliegerevenement zorgt voor een culturele, feestelijke en gezellige belevenis. Als de honderden vliegers de lucht ingaan ontstaat er een adembenemend luchtspektakel. En elke jaar worden de reusachtige vliegers steeds bijzonderder van vorm. U kunt uren kijken naar vliegers in de meest vreemde vorm en maten. Daarnaast is het samenspel van de vliegeraars bijzonder om te zien. Samen maken ze vele bijzondere vormen.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Wereldkampioenschap acrobatisch vliegeren in Berck

Naast de vliegershow delen de vliegeraars hun kennis over het vliegeren, zodat u als bezoeker ook kennis kunt maken met de fijne kneepjes van deze sport. Daarnaast proberen sommige teams een record te breken met de mooiste luchtchoreografie en nemen teams het tegen elkaar op tijdens het wereldkampioenschap acrobatisch vliegeren. Alle tien dagen zijn er vele vliegerworkshops. Die zijn zeker leuk voor de kinderen om te leren vliegeren.

Spectaculaire eindshow met vuurwerk

De internationale Vliegermeeting is een mooie gelegenheid om de kneepjes van deze sport beter te leren kennen. Het vereist namelijk veel behendigheid, creativiteit en precisie. Het tiendaagse festival wordt afgesloten met een spectaculaire avondshow met vliegers en een vuurwerkshow.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]