9 tips van Aranka voor een weekend in Maastricht en omgeving

02-12-2019

Aranka van ByAranka overnachtte afgelopen maand samen met haar vriend bij Dormio Hotel De Prins van Oranje in Maastricht. In dit blog geeft ze je 7 tips voor een magisch weekend in Maastricht.

1. Bezoek Magisch Maastricht in december
Van 29 november tot en met 31 december is er Magisch Maastricht op het Vrijthof. Het Vrijthof wordt omgetoverd in een groot winterdorp en de Maastrichtse straten zijn gehuld in een sfeervol kerstjasje.  

 

2. Ontdek de winkels in Maastricht tijdens een dagje shoppen
In het centrum vind je heel veel leuke winkelstraatjes. Aanraders zijn de Grote Staat, Wolfstraat, Kleine Staat, Wolfstraat, Maastrichter Brugstraat, Muntstraat, Nieuwstraat en de Spilstraat. Bekijk hier 5 leuke boetiekjes in Maastricht.

 

3. Parkeer je auto bij Q-Park Vrijthof
Parkeren middenin het bruisende centrum van Maastricht? Wij besloten te parkeren bij Q-Park Vrijthof zodat we meteen het centrum in konden duiken. Goedkoop parkeer je hier niet, maar de ligging is ideaal.

 

 

4. Doe een drankje op het Onze Lieve Vrouweplein
Geniet van een stevige cappuccino bij een van de vele leuke barretjes of café's.

 

5. Wandel over de Sint Servaasbrug naar de hippe wijk Wyck
De Sint Servaasbrug verbindt het centrum van Maastricht en de wijk Wyck. Hier moet je zeker even gaan kijken, want in Wyck vind je de leukste restaurants, boetiekjes en het Centraal Station.

 

6. De Markt van Maastricht
Al eeuwenlang vinden op de Markt warenmarkten plaats. Ook het Stadhuis van Maastricht is hier te vinden en zeker de moeite waard om te bezoeken.

 

7. De kerstmarkt in de grotten van Valkenburg
Een bijzondere kerstmarkt net buiten Maastricht bezoeken? In de gemeentegrot van Valkenburg is ieder jaar een grote kerstmarkt te vinden. Tip: De kerstmarkt aan het Theo Dorrenplein is gratis te bezoeken en leuk om even rond te struinen.

 

8. Overnacht bij Dormio Hotel De Prins van Oranje
Aranka vertelt in haar blog over haar overnachting bij Dormio Hotel De Prins van Oranje. “Dormio heeft schitterende huisjes en een prachtig hotel, iets waar Center Parcs wel iets van kan leren. Wij hadden echt een prachtige hotelkamer mét een eigen woonkamertje en keuken. De inrichting is met zorg gedaan en je ziet ook echt dat het nieuw en modern is. De kamer is van alle gemakken voorzien en comfortabel ingericht. De bedden liggen heerlijk en er is vloerverwarming!”

 

 

9. Ontdek het culinaire Maastricht
Ook voor een culinair weekendje zit je in Maastricht goed. In het weekend uit eten? Dan raad ik je aan om wel te reserveren, want vrijwel alle restaurants zitten vol. Wij kregen de volgende restaurant aangeraden:

  • Gauchos: Een combinatie van Limburgse gemoedelijkheid en de Latijnse keuken.
  • Bisschopsmolen: Wij hebben hier een heerlijke verse vlaai gegeten.
  • Carnal: De plek voor een goed stuk vlees of vis en goed gezelschap.
  • La Bodega: Spaanse tapas in hartje Maastricht.
  • Reitz: De beste patatzaak van Maastricht! Er staat helaas wel vaak een lange rij, maar de patat is het wachten zeker waard.
  • Dadawan: Het lekkerste van de Oosterse en Westerse keuken!

 

 

Het hele blog van Aranka lees je hier.

 

Keer terug naar Blog Homepage