Ontdek de must-do's in Zuid-Limburg
voor een magisch verblijf

Ontdek de must-do's in Zuid-Limburg
voor een magisch verblijf

9 tips voor een weekend in Maastricht


De enthousiaste blogger ByAranka verbleef in het weekend van 30 november 2019 bij Dormio Hotel De Prins van Oranje en vertelt je graag over haar weekend in Maastricht en de hotelovernachting. Ben je benieuwd naar haar ervaringen? Ontdek hieronder de 9 tips voor een weekend in Maastricht van ByAranka!

Ontdek het hotel

Tip 1. Bezoek Magisch Maastricht in december

In december vindt Magisch Maastricht plaats op het Vrijthof. Het Vrijthof wordt omgetoverd tot een groot winterdorp en de Maastrichtse straten zijn gehuld in een sfeervol kerstjasje.

Meer over Magisch Maastricht

Tip 2. Ontdek de winkels in Maastricht tijdens een dagje shoppen

In het centrum van Maastricht vind je heel veel leuke winkelstraatjes. Aanraders zijn de Grote Staat, Wolfstraat, Kleine Staat, Wolfstraat, Maastrichter Brugstraat, Muntstraat, Nieuwstraat en de Spilstraat.

Meer over Maastricht
Tip 3. Parkeer je auto bij Q-Park Vrijthof in Maastricht

Tip 3. Parkeer je auto bij Q-Park Vrijthof in Maastricht

Parkeren midden in het bruisende centrum van Maastricht? Wij besloten te parkeren bij Q-Park Vrijthof zodat we meteen het centrum in konden duiken. Goedkoop parkeer je hier niet, maar de ligging is ideaal.

Tip 4. Doe een drankje op het Onze-Lieve-Vrouweplein

Tip 4. Doe een drankje op het Onze-Lieve-Vrouweplein

Het Onze-Lieve-Vrouweplein is een mooi plein in Maastricht. Geniet van een stevige cappuccino bij één van de vele leuke barretjes of cafés.

Tip 5. Wandel over de Sint Servaasbrug naar de hippe wijk Wyck

Tip 5. Wandel over de Sint Servaasbrug naar de hippe wijk Wyck

De Sint Servaasbrug verbindt het centrum van Maastricht met de wijk Wyck. Hier moet je zeker even gaan kijken, want in Wyck vind je de leukste restaurants, boetiekjes en het centraal station.

Tip 6. Bezoek de markt van Maastricht

Tip 6. Bezoek de markt van Maastricht

Al eeuwenlang vinden op de Markt in Maastricht warenmarkten plaats. Ook het stadhuis van Maastricht is hier te vinden en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Tip 7. De kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Tip 7. De kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Wil je een bijzondere kerstmarkt net buiten Maastricht bezoeken? In de gemeentegrot van Valkenburg is ieder jaar een grote kerstmarkt te vinden. Heel bijzonder om eens te zien!

Tip: de kerstmarkt aan het Theo Dorrenplein is gratis te bezoeken en leuk om even rond te struinen.

Tip 8. Overnacht bij Dormio Hotel De Prins van Oranje in Maastricht

Dormio heeft schitterende huisjes en een prachtig hotel, iets waar Center Parcs wel iets van kan leren. Wij hadden echt een mooie hotelkamer mét een eigen woonkamertje en keuken. De inrichting is met zorg gedaan en je ziet ook echt dat het nieuw en modern is. De kamer is van alle gemakken voorzien en comfortabel ingericht. De bedden liggen heerlijk en er is vloerverwarming!

Bekijk de accommodaties
Tip 9. Ontdek het culinaire Maastricht

Tip 9. Ontdek het culinaire Maastricht

Ook voor een culinair weekendje zit je in Maastricht goed. Wil je in het weekend uit eten? Dan raad ik je aan om wel te reserveren, want vrijwel alle restaurants zitten vol. Wij kregen de volgende restaurants aangeraden:

  • Gauchos: een combinatie van Limburgse gemoedelijkheid en de Latijnse keuken.
  • Bisschopsmolen: wij hebben hier een heerlijke verse vlaai gegeten.
  • Carnal: de plek voor een goed stuk vlees of vis en goed gezelschap.
  • La Bodega: Spaanse tapas in hartje Maastricht.
  • Reitz: de beste patatzaak van Maastricht! Er staat helaas wel vaak een lange rij, maar de patat is het wachten zeker waard.
  • Dadawan: het lekkerste van de Oosterse en Westerse keuken!
Boek een overnachting bij ons hotel in Maastricht

Boek een overnachting bij ons hotel in Maastricht

Benieuwd naar de volledige ervaring en foto’s van ByAranka? Lees hier haar hele blog. Wil je ook genieten van een heerlijke hotelovernachting in Maastricht? Je bent van harte welkom bij Dormio Hotel De Prins van Oranje. Tijdens je verblijf kun je gebruikmaken van de uitgebreide faciliteiten die ByAranka reeds heeft benoemd. Daarnaast kun je ook een bezoekje brengen aan onze diverse eet- en drinkgelegenheden, het binnenzwembad of het luxe spa-wellnesscentrum. Perfect voor een magisch weekendje in Maastricht!