Boek hier uw luxe vakantie in Oostenrijk

Vakantie aan de Hallstätter See

De Hallstätter See is een meer in het Oostenrijkse Salzkammergut, in Opper-Oostenrijk. Het heeft een diepte van maximaal 125 meter en een oppervlakte van 8,55 km². Aan de westoever van de Hallstätter see ligt het historische dorp Hallstatt dat door zijn archeologische verleden zeer veel vakantiegangers trekt. In het museum van Hallstatt zijn zeer veel prehistorische voorwerpen tentoongesteld. Het dorp staat dan ook op dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Vissen, varen, zwemmen

De Hallstätter See biedt verschillende vormen van vermaak. Wie van vissen houdt, kan er prima een hengeltje uitgooien. In het meer wordt veel houting gevangen en gegeten. Maar er wordt ook veel gevist op baarzen, beekforellen en snoeken. U kunt een mooie rondvaart maken over het meer, ook met de voor de regio traditionele roeiboten (zogenaamde Plätten). Uiteraard is de Hallstätter See een ware trekpleister voor de echte waterliefhebber. Dat maakt dit meer tot een heerlijke vakantiebestemming.

Vakantie in Obertraun

Op 5 kilometer van Hallstatt ligt Obertraun. In dit dorp ligt Dormio Resort Obertraun, een viersterren plus resort met 82 luxe chalets voor twee tot en met zestien personen. De ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie aan de Hallstätter See. Een absolute aanrader is een tripje met de kabelbaan vanuit Obertraun naar de top van de Hoher Krippenstein op 2100 meter hoogte. Op heldere dagen heeft u er vanaf het Vijf Vingers uitkijkplatform biedt een fantastisch uitzicht over de Hallstätter See en Hallstatt zelf. Dit is waarschijnlijk het meest spectaculaire uitkijkplatform in de Alpen en reikt uit als een hand op 400 meter hoogte boven de afgrond.

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]