Wanneer wilt u op vakantie?

De omgeving van Dormio Resort Berck-sur-Mer

Prachtige duinlandschappen, eeuwenoude bossen, eindeloze stranden en pittoreske dorpjes. Dat is de Opaalkust. Een ideaal startpunt voor Frans genieten. De perfecte uitvalsbasis voor strandplezier, cultuur, natuur, golfsport, duinwandelingen en paardrijden!

Authentieke schoonheid

Dormio Resort Berck sur Mer ligt aan de ‘Le Chemin des Anglais’ ofwel ‘De weg van de Engelsen’. Van oudsher komen er veel Britse toeristen naar dit authentieke stukje West-Franse kust. En in twee oorlogen werd hier de basis gelegd voor de bevrijding van Europa. In het prachtige landschap zult u hiervan nog veel herinneringen tegenkomen. Berck is ook de plek waar twee zeeën elkaar ontmoeten voor de Opaalkust: de Noordzee en het Kanaal. Samen zorgen ze voor een zonnig, maar niet te heet, klimaat. Uitgestrekte oerbossen en traditionele landbouw in het achterland; eindeloze stranden en kleinschalige visserij langs de kust bepalen het pittoreske karakter van Berck en omgeving.

 

Boek hier uw verblijf >>

De Opaalkust met een spectaculair strand

De glooiende heuvels en de uitgestrekte natuur met het spectaculaire strand langs de Opaalkust vormen het decor van het mooie Franse landschap. U vindt hier kilometers wandelplezier en ook mountainbikers kunnen hun hart ophalen. Maar rijdt vooral ook eens langs de kust noordwaarts. Daar vindt u de mondaine badplaats Le Touquet-Paris-Plage. Een mooie wandeling door Le Touquet brengt u langs ongerepte natuur, luxe woonwijken en afgelegen stranden.

 

Lees meer over Le Touquet-Paris-Plage >>

Bezoek het vestingstadje Montreuil

Op ongeveer 22 kilometer van Dormio Resort Berck-sur-Mer ligt het pittoreske vestingstadje Montreuil. Het oude stadje herbergt veel uniek erfgoed: van oude stadswallen, een citadel tot pittoreske straatjes met kerkjes en kapellen. De citadel werd in de 16e eeuw gebouwd. Bij de bouw is gebruik gemaakt van fundamenten van een voormalig koninklijk kasteel uit de 13e eeuw.

 

Dit stadje is de geboorteplaats van de beroemde Franse schrijver Victor Hugo, de auteur van Les Miserables. De roman die hij schreef in 1862 en dat in 1980 bij het grote publiek bekend werd als musical. Het plaatsje Montreuil heeft een knus centrum met een leuk plein. Rondom dat plein zitten vele leuke restaurants. Een echte aanrader is een heerlijke wandeling over de stadsmuur die u vele mooie uitzichten biedt!

 

Boek nu uw verblijf >>

Bezoek de baai van de Somme

De baai van de Somme is één van de mooiste baaien ter wereld. Deze prachtige baai heeft een uitzonderlijk landschap van kliffen, zand, duinen, kiezels en moerrassen en geeft een oneindig uitzicht over de zee. Dankzij de kuststroom wordt het zoete water meegevoerd naar de baai waardoor er meer dan 300 trekvogelsoorten, zeehonden en andere zeedieren op de baai te bewonderen zijn. Zet dit dus op uw to-do-lijst tijdens uw verblijf op Dormio Resort Berck-sur-Mer!

Zeehonden bij Baai van de Somme
Parc du Marquenterre

Bewonder honderden vogelsoorten in Parc du Marquenterre

Combineer uw bezoekje aan de baai van de Somme direct met het bewonderen van tot wel 320 verschillende vogelsoorten in Parc du Marquenterre! Maar liefst 320 van de in totaal 450 vogelsoorten die in Europa voorkomen, kunt u het hele jaar door bewonderen in Parc du Marquenterre. U vindt dit beschermde natuurgebied in het hart van de baai van de Somme. Er zijn diverse wandelroutes in het natuurpark en observatiepunten waar u de vogels in alle rust kunt bewonderen. U kunt er onder andere de strandloper, grauwe gans, nachtegaal, gierzwaluw en de lepelaar spotten. Een leuke activiteit voor jong en oud!

 

Boek hier uw verblijf >>

Boulogne-sur-Mer

Verder naar het noorden ligt Boulogne-sur-Mer, de eerste grote vissershaven van Frankrijk. Dat is nog steeds goed te zien. In de gezellige oude stad vindt u uitstekende visrestaurants. De plaats Boulogne-sur-Mer kenmerkt het begin van het regionale natuurpark van Caps et Marais d’Opale. In dat park vindt u de plaatsen Wimereux, Audresselles en Ambleteuse en het mooie Wissant. Authentieke vissersdorpjes met historische stadscentra en gezellige restaurantjes met prachtig uitzicht op zee.

Boulogne-sur-Mer

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]