Wanneer wilt u op vakantie?

De omgeving van Dormio Resort Berck-sur-Mer

Prachtige duinlandschappen, eeuwenoude bossen, eindeloze stranden en pittoreske dorpjes. Dat is de Opaalkust. Een ideaal startpunt voor Frans genieten. De perfecte uitvalsbasis voor strandplezier, cultuur, natuur, golfsport, duinwandelingen en paardrijden!

Authentieke schoonheid

Dormio Resort Berck sur Mer ligt aan de ‘Le Chemin des Anglais’ ofwel ‘De weg van de Engelsen’. Van oudsher komen er veel Britse toeristen naar dit authentieke stukje West-Franse kust. En in twee oorlogen werd hier de basis gelegd voor de bevrijding van Europa. In het prachtige landschap zult u hiervan nog veel herinneringen tegenkomen. Berck is ook de plek waar twee zeeën elkaar ontmoeten voor de Opaalkust: de Noordzee en het Kanaal. Samen zorgen ze voor een zonnig, maar niet te heet, klimaat. Uitgestrekte oerbossen en traditionele landbouw in het achterland; eindeloze stranden en kleinschalige visserij langs de kust bepalen het pittoreske karakter van Berck en omgeving.

 

De Opaalkust met een spectaculair strand

De glooiende heuvels en de uitgestrekte natuur met het spectaculaire strand langs de Opaalkust vormen het decor van het mooie Franse landschap. U vindt hier kilometers wandelplezier en ook mountainbikers kunnen hun hart ophalen.. Maar rijdt vooral ook eens langs de kust noordwaarts. Daar vindt u de mondaine badplaats Le Touquet-Paris-Plage. Een mooie wandeling door Le Touquet brengt u langs ongerepte natuur, luxe woonwijken en afgelegen stranden.

 

Klik hier voor meer informatie over Le Touquet-Paris-Plage.

 

Boulogne-sur-Mer

Verder naar het noorden ligt Boulogne-sur-Mer, de eerste grote vissershaven van Frankrijk. Dat is nog steeds goed te zien. In de gezellige oude stad vindt u uitstekende visrestaurants. De plaats Boulogne-sur-Mer kenmerkt het begin van het regionale natuurpark van Caps et Marais d’Opale. In dat park vindt u de plaatsen Wimereux, Audresselles en Ambleteuse en het mooie Wissant. Authentieke vissersdorpjes met historische stadscentra en gezellige restaurantjes met prachtig uitzicht op zee.

 

Blijf op de hoogte


Schrijf nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]