Tess verblijft in Dormio Hotel De Prins van Oranje

23-11-2020

Dormio Hotel De Prins van Oranje is gelegen bij Dormio Resort Maastricht. Hier kun je even heerlijk tot rust komen en genieten van de prachtige omgeving van Maastricht. Tess de Jonge en haar man zijn er ook even tussenuit gegaan en hebben een romantisch hotelarrangement geboekt bij Dormio Hotel De Prins van Oranje in Maastricht. Ze verbleven in een Panoramasuite en hebben gekozen voor een arrangement inclusief ontbijt. Wij hebben gevraagd of zij een dag van haar verblijf in het hotel wil beschrijven zodat wij met haar mee kunnen genieten. Ben jij klaar voor haar ervaring? Lees dan snel haar dagboek.

Zaterdag 14 november 2020

08:45 uur
Nadat we gisteren zijn ingecheckt in Dormio Hotel De Prins van Oranje, is het vandaag heerlijk wakker worden in onze suite. De lucht is strak blauw en het zonnetje schijnt vandaag. Het uitzicht vanaf mijn balkon is geweldig! Aan de ene kant kijken we uit over het prachtige Limburgse landschap en de golfbaan en als we de andere kant op kijken dan zien we het resort liggen. Om 9:30 uur gaan we eerst even lekker ontbijten in ’t Proeflokaal. Wij zijn blij dat wij, als hotelgasten, hier nog mogen ontbijten. Heerlijk dat dit voor ons verzorgd wordt!

12:00 uur
Na ons uitgebreide ontbijt met croissantjes, verschillende broodjes, verse jus d’orange en wat zoetigheid hebben we even een rondje gelopen over het resort. We hebben genoten van alle mooie huizen en alle herfstkleuren, echt prachtig! We zijn nu weer in onze suite en gaan zo even lekker winkelen in Maastricht. Alvast een leuke outfit scoren voor de feestdagen! Omdat het zo lekker weer is, hebben we twee fietsen bij de Fietsverhuur Dousberg, op Het Wilhelmus, gehuurd. Dan kunnen we lekker naar de stad fietsen. We hebben er zin in!

16.30 uur
We zijn weer terug in onze suite na een geslaagde dag in Maastricht. Binnen 10 minuten fietsen stonden we al op het Vrijthof, ik had niet verwacht dat we zo dicht bij het centrum zaten. We hebben eerst lekker gewinkeld, uiteraard met mondkapje op. Ik heb een heel leuk jurkje gescoord! Daarna zijn we de bekende Saint Servaasbrug over gefietst en hebben even lekker geslenterd in het oude centrum van Maastricht.

We hebben onderweg genoten van een heerlijke wafel en een coffee-to-go. De tijd vloog voorbij en het werd zelfs al wat schemerig. Wat ziet de stad er leuk uit met al die lampjes! Aangezien de horeca dicht zit, zijn we terug gefietst naar het hotel om daar lekker een hapje te gaan eten.

18:00 uur
Op de website hadden we gelezen dat je een ‘lekker thuis uiteten’ keuzemenu box kunt bestellen op het resort zodat je in je appartement of vakantiehuis je eigen maaltijd kunt bereiden. Aangezien wij allebei wel van koken houden, leek ons dit een leuk idee! We hebben de box net opgehaald bij ’t Proeflokaal en direct even een lekker flesje wijn en wat snacks gehaald bij de streekwinkel. In de box zitten verse ingrediënten en een bereidingswijze, heel handig! We gaan nu samen kokkerellen, we zijn erg benieuwd!

20:30 uur
We zijn op de bank geploft na ons heerlijke diner! Het was heel leuk om gerechten te bereiden die we nog niet eerder hebben gemaakt. Als voorgerecht hadden we een steak tartare met mierikswortel, zoetzure wortel-venkel-radijs, augurk, mosterd en brioche. Als hoofdgerecht hadden we gebakken diamanthaas met ratatouille, gekonfijte krieltjes en rode wijn saus. Als dessert hadden we een panna cotta met rood fruit. Echt om te smullen! Even het eten laten zakken en dan gaan we nog een spelletje doen. 

23:30
Na een paar spelletjes hebben we nog een flesje wijn open getrokken en nagepraat over onze heerlijk dag in Maastricht. Het is fijn om er even tussenuit te zijn, vooral in deze periode waarin we veel thuis moeten zitten. Morgenochtend gaan we weer lekker ontbijten bij ’t Proeflokaal en staat een dagje Valkenburg op de planning. Nu al zin in! Maar voordat het zo ver is, kruipen we eerst lekker ons bed in. Welterusten allemaal!

Tess verblijft in Dormio Hotel De Prins van Oranje

Auteur:

Cees Santifort

Graag stel ik mij aan u voor! Mijn naam is Cees Santifort, ik ben werkzaam als Resort Manager bij Dormio Resort Maastricht. In mijn rol als Resort Manager zorg ik er samen met mijn gehele team voor dat u een leuke, geslaagde vakantie heeft. Of dat uw weekendje Maastricht er één wordt om nooit te vergeten. Daarnaast ben ik er voor verantwoordelijk dat we u de hoogste kwaliteit van service en accommodatie bieden: voor jong en oud, voor vakantievierders en de zakelijke gast. Gezelligheid en oprechte aandacht voor uw wensen staan daarbij altijd voorop. Laat het ons weten wanneer u iets mist of wanneer u vindt dat we het beter moeten doen en vertel het anderen wanneer u tevreden was bij ons. Ik hoop u graag (nogmaals) te verwelkomen bij Dormio Resort Maastricht!