8x de leukste uitjes in Maastricht in de herfstvakantie

09-10-2020

Naast het feit dat Dormio Resort Maastricht op 10 minuten fietsen van het Vrijthof ligt, is er nog veel meer te beleven in de omgeving van het resort. Ga je in de herfstvakantie naar Dormio resort Maastricht met jouw kinderen en heb je nog geen plannen gemaakt? Lees dan snel verder en ontdek de 8 leukste uitjes in Maastricht!

Valkenburg

Op slechts 20 minuten rijden van Dormio Resort Maastricht ligt het stadje Valkenburg. Valkenburg staat bekend om zijn historische stadskern en de vele activiteiten voor jong en oud. Hier vind je dan ook veel spannende attracties voor jong en oud, zowel indoor als outdoor. Ga met jouw kinderen rodelen, met de kabelbaan de berg op of tokkelen vanaf de 35 meter hoge uitkijktoren. Ook vind je in Valkenburg nog een sprookjesbos, een steenkolenmijn en het pretpark De Valkenier.

Rondvaart over de Maas

Even bijkomen van alle indrukken in de stad? Dan is een rondvaart over de Maas een leuke manier om even bij te komen en te genieten van het prachtige uitzicht. Met de boottocht van Stiphout die circa 50 minuten duurt, passeer je de historische St. Servaasbrug, het Bonnefantenmuseum, het Gouvernementsgebouw, De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en nog meer. Kijk voor meer informatie hier.

Kinderboerderij Daalhoeve

Boerderij Daalhoeve is een kinder- en zorgboerderij in de wijk Daalhof dichtbij Dormio Resort Maastricht. Dit is een plek waar veel te doen en te zien is. Kinderen kunnen spelen in de speeltuin en kennis maken met de dieren op de boerderij. Er is zelfs een knuffelstal waar de kinderen kunnen knuffelen met de dieren. De boerderij heeft paarden, ezels, varkens en enkele geiten, schapen en konijnen.

Bonnefantenmuseum

Het Bonnefantenmuseum is de culturele hotspot van Maastricht. Hier vind je een verrassende verzameling van oude meesters en moderne kunst. Ook voor kinderen is dit kunstmuseum erg leuk. Er worden namelijk verschillende workshops en activiteiten georganiseerd. Wil je na het cultuur snuiven genieten van een heerlijke koffie, Limburgse vlaai of een gezonde lunch? Dat kan in het sfeervolle Museumcafé Ipanema gelegen aan de Maaszijde.

Maastricht Underground

Even weg van de massa? Bezoek de grotten van Sint Pietersberg, het Sint Pieterfort en de kazematten. Laat jouw kinderen van 8 tot 12 jaar op Kids Tour gaan of ga steppend door de grotten van Zonneberg. Een bezoek aan de Maastrichtse Underground is leuk voor zowel jong als oud en is ook nog eens ontzettend leerzaam en indrukwekkend. Al klimmend en klauterend ontdekken kinderen een stuk geschiedenis.

Drielandenpunt in Vaals

Naast dat je hier tegelijk in Nederland, België en Duitsland kunt staan, is er nog veel meer te ontdekken in Vaals. Voor de kinderen is er een groot doolhof en een speeltuin. In Taverne de Grenssteen kun je terecht voor een hapje en drankje, een Limburgse vlaai, ontbijt, lunch of diner. In de omgeving kun je ook nog heerlijk wandelen. Vergeet ook zeker niet één van de uitkijktorens te beklimmen!

Radium Boulders

Wat minder goed weer in de herfstvakantie? Dan kunnen jouw kinderen lekker gaan klimmen in de boulderhal. Dit is een moderne hal met de nieuwste grepen en een gezellige sfeer. Je hebt geen uitrusting, cursus of klimpartner nodig. Er zijn 10 circuits op kleur met elk 16 tot 18 boulders, gevarieerd in moeilijkheid. Als de kinderen aan het spelen zijn kunnen de ouders aan de bar genieten van een kopje koffie, een lekker stukje taart of een speciaal biertje. Kijk voor meer informatie hier.

Stedentrip naar Heerlen

Op nog geen 30 minuten rijden van Dormio Resort Maastricht ligt Heerlen, de 4e stad van Limburg. Heerlen is het centrum van de muurschilderingen en andere ‘street art’. Ook het verleden wordt hier gekoesterd, één van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa staat in deze stad, Kasteel Hoensbroek is een belevenis voor jong en oud, bewonder de prachtige balzaal en beklim de Middeleeuwse toren. Ook heb je in Heerlen het Nederlandse Mijnmuseum. In dit mijnschachtgebouw worden mijnbouwobjecten tentoongesteld en films over de geschiedenis van de Mijnstreek getoond.

In oktober vakantie vieren op Dormio Resort Maastricht?

Verblijf in oktober in één van de luxe vakantiewoningen en -appartementen op Dormio Resort Maastricht: het mooiste en meest luxe resort van Limburg. Boek nu je verblijf!

 

8x de leukste uitjes in Maastricht in de herfstvakantie

Auteur:

Cees Santifort

Graag stel ik mij aan u voor! Mijn naam is Cees Santifort, ik ben werkzaam als Resort Manager bij Dormio Resort Maastricht. In mijn rol als Resort Manager zorg ik er samen met mijn gehele team voor dat u een leuke, geslaagde vakantie heeft. Of dat uw weekendje Maastricht er één wordt om nooit te vergeten. Daarnaast ben ik er voor verantwoordelijk dat we u de hoogste kwaliteit van service en accommodatie bieden: voor jong en oud, voor vakantievierders en de zakelijke gast. Gezelligheid en oprechte aandacht voor uw wensen staan daarbij altijd voorop. Laat het ons weten wanneer u iets mist of wanneer u vindt dat we het beter moeten doen en vertel het anderen wanneer u tevreden was bij ons. Ik hoop u graag (nogmaals) te verwelkomen bij Dormio Resort Maastricht!