Beleef het mooie culturele Heerlen
met prachtige bezienswaardigheden

Beleef het mooie culturele Heerlen
met prachtige bezienswaardigheden

Heerlen: een stad vol cultuur en bezienswaardigheden


  • Muurschilderingen in dé street art hoofdstad van Nederland
  • Eén van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa
  • Nederlands Mijnmuseum
  • Prachtige wandel- en fietsomgeving

Op slechts 25 minuten rijden van Dormio Resort Maastricht ligt Heerlen, de vierde grootste stad van Limburg! De stad heeft een indrukwekkend mijnverleden waar je meer over te weten kunt komen in het Mijnmuseum. Inmiddels is Heerlen hét centrum van de muurschilderingen en andere street art waarbij ook het verleden wordt gekoesterd. Wat dacht je bijvoorbeeld van het tot de verbeelding sprekende kasteel Hoensbroek? Kortom, Heerlen is zeker een bezoekje waard tijdens je verblijf in Zuid-Limburg!

Ontdek Dormio Resort Maastricht

Bewonder de bijzondere muurschilderingen in Heerlen

In 2013 besloot Heerlen met muurschilderingen op veelal leegstaande gebouwen de urbane levensstijl van de Parkstedelingen een hart onder te riem te steken. Het werd een enorm project met vele nationale en internationale kunstenaars. De stad fleurde op en mensen kwamen van over de hele wereld om de levensgrote kunstwerken te bekijken. De populariteit van de muurschilderingen – of murals – zorgde ervoor dat steeds meer panden beschikbaar werden gesteld voor deze vorm van kunst. Door de jaren heen is Heerlen dé street art hoofdstad van Nederland geworden. Er is zelfs een street art-route waarbij je alle prachtige werken kunt bewonderen.

Boek je verblijf in Maastricht
Bezoek nabij Heerlen het prachtige Kasteel Hoensbroek

Bezoek nabij Heerlen het prachtige Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is één van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa en ligt net buiten Heerlen in Zuid-Limburg. Een bezoek aan Kasteel Hoensbroek is een hele belevenis voor jong en oud. In dit enorme slot met meer dan veertig ruimtes komen avonturen uit het verre verleden tot leven. Ontdek er de prachtige balzaal of beklim de middeleeuwse toren. Zoek de geheime kamer en huiver in de eeuwenoude kerker. Het kasteel is in 2022 uitgeroepen tot het mooiste kasteel van Nederland en daarom een absolute aanrader tijdens je bezoek aan Heerlen!

Ontdek het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen

Het recente verleden van Limburg stond in het teken van de mijnbouw. Daarvan is nog veel terug te zien in de stad Heerlen. Het Nederlands Mijnmuseum koestert het Limburgse steenkolen- en mijnbouwverleden en is in het schachtgebouw van de voormalige steenkolenmijn Oranje Nassau I in Heerlen gevestigd. In dit gebouw worden mijnbouwobjecten tentoongesteld en films over de geschiedenis van de mijnstreek getoond. Ook is het ophaalgebouw met de ophaalmachine uit 1897 hier te bezichtigen.

Boek je verblijf in Zuid-Limburg

Beleef het indoor speelparadijs: Kinderstad Heerlen

Een onvergetelijke binnenactiviteit voor het hele gezin is Kinderstad Heerlen. Dit indoor speelparadijs beschikt over allerlei attracties om je volop te vermaken! Maak bijvoorbeeld een ritje in één van de achtbanen, bezoek de draaimolens of ontdek de botsauto’s. Daarnaast kun je ook genieten van diverse glijbanen, een klimvulkaan, een vrije val, een wildwaterbaan en nog veel meer!

Beleef het indoor speelparadijs: Kinderstad Heerlen
Wandelen en fietsen rond Heerlen

Wandelen en fietsen rond Heerlen

Je kunt de omgeving van Heerlen perfect al wandelend of fietsend ontdekken. Heerlen is gelegen op een bijzondere locatie tegen het heuvelland en ingeklemd tussen twee beekdalen. Startpunten voor mooie wandel- of fietstochten zijn onder andere het bezoekerscentrum Brunssummerheide, Kasteel Terworm of het centrum van Heerlen. Je hebt hier gegarandeerd urenlang natuurplezier met diverse beklimmingen, afdalingen, mooie panorama’s en vele tientallen bijzondere planten- en diersoorten!

Verblijf nabij Heerlen op Dormio Resort Maastricht

Verblijf nabij Heerlen op Dormio Resort Maastricht

Combineer je verblijf op Dormio Resort Maastricht met een bezoek aan het prachtige Heerlen! Je vindt Heerlen op slechts 25 minuten rijden vanaf ons resort. Dormio Resort Maastricht beschikt over uitgebreide faciliteiten en comfortabele vakantiewoningen voor 2 tot en met 20 personen. Ons resort is de perfecte bestemming als je niet alleen het mooie Heerlen wilt ontdekken, maar nog veel meer leuke plaatsen en bezienswaardigheden in Zuid-Limburg!