Beleef een geweldige familievakantie
tijdens het najaar in Zuid-Limburg

Beleef een geweldige familievakantie
tijdens het najaar in Zuid-Limburg

8x de leukste uitjes in Maastricht in de herfstvakantie


Naast het feit dat Dormio Resort Maastricht op slechts 10 minuten fietsen van het Vrijthof ligt, is er nog veel meer te beleven in de omgeving van het resort. Ga je in de herfstvakantie naar Maastricht met je kinderen en heb je nog geen plannen gemaakt? Lees dan snel verder en ontdek de 8 leukste uitjes in Maastricht!

Ontdek het resort

1. Valkenburg

Op slechts 20 minuten rijden van Dormio Resort Maastricht ligt het stadje Valkenburg. Valkenburg staat bekend om zijn historische stadskern en de vele activiteiten voor jong en oud. Hier vind je dan ook diverse spannende attracties, zowel indoor als outdoor. Ga met je kinderen rodelen, met de kabelbaan de berg op of tokkelen vanaf de 35 meter hoge uitkijktoren. Ook vind je in Valkenburg een sprookjesbos, een steenkolenmijn en het pretpark De Valkenier.

Lees meer over Valkenburg

2. Rondvaart in Maastricht over de Maas

Even bijkomen van alle indrukken in de stad? Dan is een rondvaart over de Maas een leuke manier om even bij te komen en te genieten van het prachtige uitzicht. Met de boottocht van Stiphout, die circa 50 minuten duurt, passeer je de historische St. Servaasbrug, het Bonnefantenmuseum, het Gouvernementsgebouw, de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en nog meer! Kijk hier voor meer informatie.

3. Kinderboerderij Daalhoeve in Maastricht

Boerderij Daalhoeve is een kinder- en zorgboerderij in de wijk Daalhof dichtbij Dormio Resort Maastricht. Dit is een plek waar veel te doen en te zien is! Kinderen kunnen spelen in de speeltuin en kennismaken met de dieren op de boerderij. Er is zelfs een knuffelstal waar kinderen kunnen knuffelen met de dieren. De boerderij heeft paarden, ezels, varkens en enkele geiten, schapen en konijnen.

4. Maastrichtse Bonnefantenmuseum

Het Bonnefantenmuseum is dé culturele hotspot van Maastricht. Hier vind je een verrassende verzameling van oude meesters en moderne kunst. Ook voor kinderen is dit kunstmuseum erg leuk. Er worden namelijk verschillende workshops en activiteiten georganiseerd. Wil je na het cultuursnuiven genieten van een heerlijke koffie, Limburgse vlaai of een gezonde lunch? Dat kan in het sfeervolle Museumcafé Ipanema gelegen aan de Maaszijde.

5. Maastricht Underground

Even weg van de massa? Bezoek dan de grotten van Sint Pietersberg, het Sint Pieterfort en de kazematten. Laat je kinderen van 8 tot 12 jaar op Kids Tour gaan of ga steppend door de grotten. Een bezoek aan Maastricht Underground is leuk voor zowel jong als oud en is ook nog eens ontzettend leerzaam en indrukwekkend. Al klimmend en klauterend ontdek je een stuk over de bijzondere geschiedenis.

Meer over Maastricht Underground

6. Drielandenpunt in Vaals

Op het Drielandenpunt in Vaals kun je tegelijk in Nederland, België en Duitsland staan. Verder kun je in Vaals een groot doolhof met een speeltuin bezoeken. In Taverne de Grenssteen kun je terecht voor een hapje en drankje, een Limburgse vlaai, ontbijt, lunch of diner. In de omgeving kun je ook nog heerlijk wandelen. Vergeet ook zeker niet één van de uitkijktorens te beklimmen!

7. Radium Boulders in Maastricht

Is het wat minder goed weer in de herfstvakantie? Dan kunnen je kinderen lekker gaan klimmen in de boulderhal. Dit is een moderne hal met de nieuwste grepen en een gezellige sfeer. Je hebt geen uitrusting, cursus of klimpartner nodig. Er zijn 10 circuits op kleur met elk 16 tot 18 boulders, gevarieerd in moeilijkheid. Als de kinderen aan het spelen zijn, kunnen de ouders aan de bar genieten van een kopje koffie, een lekker stukje taart of een speciaal biertje. Kijk hier voor meer informatie.

8. Stedentrip naar Heerlen

Op nog geen 30 minuten rijden van Dormio Resort Maastricht ligt Heerlen, de vierde grootste stad van Limburg. Heerlen is het centrum van de muurschilderingen en andere street art. Ook het verleden wordt hier gekoesterd. Eén van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa staat in deze stad. Kasteel Hoensbroek is een belevenis voor jong en oud. Bewonder de prachtige balzaal en beklim de middeleeuwse toren. Ook heb je in Heerlen het Nederlandse Mijnmuseum. In dit mijnschachtgebouw worden mijnbouwobjecten tentoongesteld en films over de geschiedenis van de mijnstreek getoond.

Ontdek Heerlen

Boek je verblijf tijdens de herfstvakantie in Maastricht

Verblijf tijdens je vakantie in oktober in één van de ruime vakantiewoningen of -appartementen op Dormio Resort Maastricht: het mooiste en meest luxueuze resort van Limburg! Tijdens je verblijf op ons resort kun je gebruikmaken van uitgebreide faciliteiten, waaronder een binnenzwembad, fietsverhuur, kinderanimatie en een spa-wellnesscentrum. Zo kun je samen optimaal genieten van een heerlijke herfstvakantie in Maastricht!