Ontdek het wereldberoemde bergdorpje
in de Oostenrijkse Alpen

Ontdek het wereldberoemde bergdorpje
in de Oostenrijkse Alpen

Vakantie in Hallstatt


  • Gelegen aan de schitterende Hallstättersee
  • Uniek UNESCO-werelderfgoedgebied
  • Vele leuke activiteiten

Hallstatt in Oostenrijk is een wereldberoemd dorpje dat bekend staat om zijn schilderachtige uitstraling. Je vindt dit unieke bergdorpje in de Oostenrijkse Alpen aan de schitterende Hallstättersee. De geruchten gaan dat Hallstatt de inspiratiebron van de animatiefilm Frozen is geweest. Jaarlijks reizen vele toeristen tijdens hun vakantie naar Hallstatt om het pittoreske dorpje en de prachtige omgeving te ontdekken. Direct aan de Hallstättersee ligt Dormio Resort Obertraun; dé ideale uitvalsbasis als je Hallstatt en de Oostenrijkse Alpen wilt verkennen!

Ontdek het resort
Maak een wandeling door het bergdorpje Hallstatt in Oostenrijk

Maak een wandeling door het bergdorpje Hallstatt in Oostenrijk

Eén van de belangrijkste redenen voor de populariteit van een vakantie naar Hallstatt is de schilderachtige architectuur. Hallstatt zou dateren uit de prehistorische tijd en mogelijk zelfs 7.000 jaar oud zijn. Een wandeling door Hallstatt is een hele belevenis op zich waarbij je het gevoel krijgt alsof je in een sprookjesdorp bent beland. Bekijk de charmante huisjes in verschillende kleuren en breng ook zeker een bezoekje aan het gezellige marktplein van Hallstatt, dat wordt omringd door prachtige gebouwen!

Geniet tijdens je vakantie van de schitterende Hallstättersee in Oostenrijk

Tijdens je vakantie in de Oostenrijkse Alpen raden wij je aan de mooie Hallstättersee te verkennen. Dit meer in Hallstatt is maar liefst 125 meter diep, waardoor het een populaire plek is voor visliefhebbers. Ben je geen visliefhebber? Maak dan een rondvaart in een traditionele roeiboot of geniet van het prachtige meer vanaf een grote rondvaartboot. Uiteraard kun je ‘s zomers op het meer ook diverse activiteiten beoefenen, zoals kajakken, zeilen en kanoën. Je ontkomt er niet aan om de Hallstättersee te bezoeken wanneer je in de Oostenrijkse Alpen verblijft!

Lees meer over de Hallstättersee
Ontdek Hallstatt in Oostenrijk vanaf de Skywalk Welterbeblick

Ontdek Hallstatt in Oostenrijk vanaf de Skywalk Welterbeblick

Wil je tijdens je vakantie Hallstatt van bovenaf bewonderen? Dan is Skywalk Welterbeblick een echte aanrader. Dit is een platform dat 300 meter boven Hallstatt is gebouwd. Je kunt Skywalk Welterbeblick bereiken via een kabelbaan vanaf Hallstatt of via één van de wandelpaden die het dorp rijk is. Tijdens je wandeling naar boven passeer je meerdere uitkijkpunten met bijzondere vergezichten! Verder is het een aanrader om Vestingwerk Rudolfsturm te bezoeken, waar je eveneens kunt genieten van een prachtig uitzicht.

Tip: indrukwekkend uitzicht over de Oostenrijkse Alpen

Wil je genieten van nog meer prachtige vergezichten? Breng dan een bezoekje aan het 5 fingers-uitkijkplatform op 400 meter hoogte. Je kunt hier over een glazen vloer lopen en de afgrond in kijken, een foto maken in een barokke fotolijst en gratis gebruikmaken van een telescoop.

Lees meer over de omgeving
Tip: indrukwekkend uitzicht over de Oostenrijkse Alpen

Verken tijdens je vakantie één van de oudste zoutmijnen ter wereld in Hallstatt

Op de berghelling richting de Skywalk Welterbeblick kom je de zoutmijn van Hallstatt in Oostenrijk tegen: één van de oudste zoutmijnen ter wereld! Tot op de dag van vandaag is deze zoutmijn nog steeds in gebruik. Je kunt door de tunnels van de zoutmijn wandelen, de bronstijd beleven middels diverse multimediatechnieken of glijden van de houten glijbanen. Trek je overall aan en ga op ontdekkingsreis in deze indrukwekkende zoutmijn tijdens je vakantie bij Hallstatt. Een geweldige activiteit voor jong en oud!

Tip: naast de zoutmijn kun je het ossuarium in de St. Michael Kapelle bezoeken. Je vindt hier maar liefst 600 beschilderde mensenschedels.

Lees meer over de zoutmijn
Verblijf dicht bij Hallstatt op Dormio Resort Obertraun

Verblijf dicht bij Hallstatt op Dormio Resort Obertraun

Direct aan de prachtige Hallstättersee en op slechts 10 minuten rijden vanaf het gelijknamige dorpje, vind je Dormio Resort Obertraun. Het resort beschikt over diverse chalets en appartementen voor 2 tot en met 16 personen en uitgebreide faciliteiten. Maak bijvoorbeeld gebruik van het verwarmde binnenzwembad, ontspan in het sport- en wellnessgedeelte of bezoek het restaurant met een bar en indrukwekkend uitzicht. Daarnaast is er voor de jongste gasten tijdens de zomervakantie een Fun & Entertainment programma. Al met al dé perfecte uitvalsbasis voor je bezoek aan Hallstatt tijdens je vakantie in Oostenrijk!