Wanneer wilt u op vakantie?

Gulpen, een uitdagende gemeente

Tijdens uw weekendje of weekje Maastricht is uw vakantiewoning in Dormio Resort Maastricht de perfecte uitvalsbasis voor een verkenning van de omgeving. De stad Maastricht is natuurlijk goed voor een dagje heerlijk rondneuzen, wandelen, winkelen en lekker eten en drinken. Maar vergeet vooral ook niet de omgeving van het Zuid-Limburgse heuvelland te ontdekken. Zo vindt u bijvoorbeeld op een half uurtje rijden van Maastricht het knusse plaatsje Gulpen. Deze gemeente is vooral bekend van het gelijknamige Gulpener bier en de Gulpener Berg uit de wielerklassieker Amstel Gold Race. Gulpen is onderdeel van de gemeente Gulpen-Wittem.

Wandelen

Gulpen is een echte wandelgemeente. Gedurende het hele jaar worden er tientallen wandelevenementen georganiseerd. Misschien wel de bekendste wandeltocht is de ‘Nacht van Gulpen’. Deze vindt altijd in juni plaats. Dit is een flinke wandeltocht waarbij u in één nacht 70 km kunt afleggen.

 

Boek hier uw verblijf >>>
Gulpen, de Zuid-Limburgse wandelgemeente
Mountainbiken in Gulpen Limburg

Fietsen

Gulpen-Wittem is door haar centrale ligging in het Limburgse land ook het ideale gebied om fietsen en te mountainbiken. Het reliëfrijke landschap biedt daar alle mogelijkheid toe. Voor de liefhebbers zijn er tal van gemarkeerde, beschreven of digitale routes uitgezet. Maar natuurlijk zijn er ook gedetailleerde wandel- en fietskaarten te koop bij bijvoorbeeld de VVV Limburgwinkel in Gulpen en Epen. Met behulp daarvan kunt u uw eigen route bepalen. Kortom: fietsers en wandelaars kunnen in Gulpen hun hart ophalen.

Margraten

Op de weg van Maastricht (N278) naar Gulpen komt u langs de Amerikaanse Begraafplaats Margraten, ofwel de ‘Netherlands American Cemetery and Memorial’. Dit is een Amerikaanse militaire begraafplaats en monument ter nagedachtenis aan de overleden Amerikaanse soldaten die stierven bij de gevechten in Zuid-Limburg, het Ardennenoffensief en in het Roergebied tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

Boek hier uw verblijf >>>
Amerikaanse begraafplaats in Margraten
Wellnesswoning in Dormio Resort Maastricht

Verblijf in Dormio Resort Maastricht

Als u wat meer tijd hebt, is een dagje Gulpen en omgeving perfect te combineren met een bezoek aan het levendige Maastricht. Maak uw weekend of weekje Maastricht compleet met een overnachting in een van de luxe vakantiewoningen van twee tot twintig personen in Dormio Resort Maastricht.

Uw privéwellness

Wat dacht u bijvoorbeeld van een heerlijk comfortabele wellnesswoning? Na een dagje shoppen of wandelen kunt u heerlijk bijkomen in uw eigen bubbelbad of sauna.

 

Terug naar Omgeving Maastricht >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]