Bezoek het knusse plaatsje Gulpen

Bezoek het knusse plaatsje Gulpen

Gulpen; hét wandel- en fietsplaatsje in Zuid-Limburg


  • Op slechts een half uur rijden vanaf Dormio Resort Maastricht
  • Bekend van het Gulpener bier en de Amstel Gold Race
  • Mooie wandel- en fietsomgeving
  • Amerikaanse militaire begraafplaats

Ontdek de prachtige omgeving en leuke plaatsjes in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, zoals het knusse plaatsje Gulpen. Deze gemeente is vooral bekend van het gelijknamige Gulpener bier en de Gulpener Berg uit de wielerklassieker Amstel Gold Race. Gulpen is onderdeel van de gemeente Gulpen-Wittem en ligt op een half uurtje rijden van Dormio Resort Maastricht!

Ontdek Dormio Resort Maastricht
Wandelen in Gulpen: een populaire wandelgemeente

Wandelen in Gulpen: een populaire wandelgemeente

Gulpen is een echte wandelgemeente. Gedurende het hele jaar worden er tientallen wandelevenementen georganiseerd. Misschien wel de bekendste wandeltocht is de ‘Nacht van Gulpen’. Dit is een flinke wandeltocht dat jaarlijks in juni plaatsvindt waarbij je in één nacht 70 kilometer kunt afleggen.

Fietsen door het prachtige landschap in Gulpen

Fietsen door het prachtige landschap in Gulpen

Gulpen-Wittem is door haar centrale ligging in Limburg het ideale gebied om te fietsen en te mountainbiken. Het reliëfrijke landschap biedt daar alle mogelijkheid toe. Voor de liefhebbers zijn er tal van gemarkeerde, beschreven of digitale routes uitgezet. Er zijn natuurlijk ook gedetailleerde wandel- en fietskaarten te koop bij bijvoorbeeld de VVV Limburgwinkel in Gulpen en Epen. Met behulp van deze kaarten kun je je eigen route bepalen. Kortom: fietsers en wandelaars kunnen in Gulpen hun hart ophalen!

Bezoek de Amerikaanse militaire begraafplaats richting Gulpen

Bezoek de Amerikaanse militaire begraafplaats richting Gulpen

Op de weg van Maastricht naar Gulpen (N278) kom je halverwege langs de indrukwekkende Amerikaanse Begraafplaats Margraten, ofwel de ‘Netherlands American Cemetery and Memorial’. Dit is een Amerikaanse militaire begraafplaats en monument ter nagedachtenis aan de overleden Amerikaanse soldaten die stierven bij de gevechten in Zuid-Limburg, het Ardennenoffensief en in het Roergebied tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Verblijf nabij Gulpen op Dormio Resort Maastricht

Verblijf nabij Gulpen op Dormio Resort Maastricht

Wil je een bezoekje brengen aan Zuid-Limburg en het knusse plaatsje Gulpen ontdekken? Je vindt nog veel meer leuke steden en plaatsen in Zuid-Limburg! Verken de prachtige omgeving en het bruisende centrum van Maastricht tijdens je verblijf op Dormio Resort Maastricht! Verblijf in één van de comfortabele vakantiewoningen op het meest luxueuze vakantiepark van Limburg met uitgebreide faciliteiten. Dé perfecte bestemming voor een ontspannen verblijf tijdens je ontdekkingstocht door Zuid-Limburg!