Wanneer wilt u op vakantie?

Aken

Op 45 minuten rijden vanaf Dormio Resort Maastricht ligt de prachtige oude Duitse stad Aken (Aachen). Ook in 15 minuten te bereiken vanaf het Drielandenpunt in Vaals. De ligging dichtbij de Nederlandse grens maakt Aken tot een zeer populatie bestemming voor een stedentrip. Onderstaande bezienswaardigheden hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op dagjesmensen.

De Dom en de Domschatkamer

De Dom aan de Múnsterplatz is gebouwd tussen 796 en 804 op initiatief van Karel de Grote. Het is het eerste Duitse monument op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. In de Dom vindt u de grafmonumenten van Karel de Grote en Otto III. Aan de Johannes-Paul-II-Strasse ligt de Domschatkamer; een van de mooiste en meest indrukwekkende kerkelijke schatkamers van Europa. Er zijn kunst- en gebruiksvoorwerpen te vinden uit verschillende tijdsperiodes.

 

Boek hier uw verblijf >>>
Stadhuis van Aken

Stadhuis van Aken

Het stadhuis van Aken ligt op de Markt tegenover de Dom. De voorgevel van het gebouw is rijk versierd met onder andere beelden van Duitse keizers en koningen en met wapenschilden. Binnen in het Stadhuis vindt u diverse mooie zalen, waaronder de met fresco’s versierde Rijkszaal uit 1330.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Historische binnenstad

De Historische binnenstad is voor veel mensen een van de belangrijkste redenen voor een bezoek aan deze stad. De Route Charlemagne is de historische route door de stad. Op deze route komt u langs een groot aantal prachtige gebouwen, zoals Haus Löwenstein, een voormalig woonhuis en logement, en het Büchelpalais, dat tot 1752 de graansilo van de stad was. 

Winkelen in Aken

De belangrijkste winkelstraten van Aken bevinden zich in de directe omgeving van de Dom en het oude stadhuis. De grootste en belangrijkste winkelstraat is de Adalbertkirchestrasse. In deze straat en in de zijstraten bevinden zich alle grote winkelketens. In andere winkelstraten vindt u de kleinere boetiekjes en restaurantjes, zoals in de Annastrasse en de Kramerstrasse.

Bronnen van Aken

Bronnen van Aken

Aken wordt al sinds de Romeinse overheersing permanent bewoond wordt. De Romeinen ontdekten zwavelhoudende minerale bronnen en kanaliseerden deze in geneeskrachtige baden. In het warme water zitten waardevolle mineralen die goed zijn tegen veel kwalen. De Elisenbrunnen in het centrum van Aken zijn gratis toegankelijk. Hier spuit het hete zwavelhoudende water uit de muur. Op de muren is aangegeven welke keizers, koningen en andere beroemdheden u voorgingen in uw bezoek.

 

Terug naar Omgeving Maastricht >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]