Schitterende skigebieden in Vallorcine

Op deze pagina ziet u een overzicht van de skigebieden in en rond Vallorcine. Ze zijn allemaal uitstekend bereikbaar met de skibus, trein of auto.

Skigebied Balme

Vanuit Vallorcine met de skilift voor de deur (maar ook vanuit Le Tour) bereikt u wijde rustige hellingen die uitkijken over de hele vallei van Chamonix. Aan de kant van Vallorcine geniet u van door bomen omzoomde pistes. De 19 skipistes, waarvan 11 blauwe en 8 rode, leiden u door bergweiden en bossen met prachtige uitzicht op de Mont Blanc, de Zwitserse Alpen en de Emosson dam. Met een fraaie afdaling komt u weer uit in Vallorcine op korte loopafstand van Dormio Resort Les Portes Du Mont Blanc.

Skigebied Les Houches

De variatie aan verschillende pistes maakt dit schilderachtige skigebied voor iedereen geweldig. Regelmatig zijn er sfeervolle fakkelafdalingen. Er ligt 55 km skipiste, kronkelend door de bossen met 4 zwarte pistes, 13 rode, 8 blauwe en 2 groene pistes.

 

Skigebied Planards

Net buiten het centrum van Chamonix is een groot skigebied met onder andere een lange blauwe piste en een rode piste waar internationale wedstrijden plaatsvinden. Leuk voor jong en oud is de Luge Alpine Coaster, een achtbaan van 1.300 meter lang.

Skigebied la Poya

Gelegen in het dorpje Le Buet is dit skigebied ideaal voor kinderen en beginners, maar ook voor langlaufers. Er zijn 8 km bewegwijzerde cross-countrypaden, inclusief één track voor beginners. Voetgangers kunnen met sneeuwschoenen wandelen op de paden naast de langlaufsporen.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Skigebied Brévent-Flégère

Hier kunt u met prachtig uitzicht op de Mont Blanc op elk niveau skiën. De ware attracties van deze pistes onder de Aiguilles Rouges zijn de vele off-pistemogelijkheden. Ervaren freeriders grijpen hun kans op de meer dan vier uur durende tocht door de Vallée Blanche. Aan de zijde van Flégère breekt u uw persoonlijke record op de nieuwe snelheidspiste van 500 m lang met 150 m hoogteverlies.

Skigebied Grands Montets

In dit beroemde gebied kunt u skiën met grote hoogteverschillen. De pittige pistes zijn verspreid over drie hellingen: de gletsjer van Argentière, Lognan en de Pendant. Er zijn vooral rode en zwarte pistes en in het Lognan skigebied is een freestyle sneeuwpark en een baan voor snowboardercross.

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]