Bezoek ‘De stad van de smaak’
en ontdek het bourgondische leven

Bezoek ‘De stad van de smaak’
en ontdek het bourgondische leven

Breng een bezoek aan Hasselt


  • ‘De stad van de smaak’
  • Op slechts een half uur rijden vanaf het resort
  • Leuke winkeltjes, musea en horecagelegenheden

Ontdek ‘De stad van de smaak’: Hasselt! Dit plaatsje is de hoofdstad van Belgisch Limburg en zit boordevol smaakvolle winkeltjes, musea en leuke horecagelegenheden. Dit stadje is een absolute aanrader tijdens je verblijf op Dormio Resort Maastricht! Je vindt Hasselt op slechts een half uurtje rijden vanaf ons resort.

Ontdek Dormio Resort Maastricht

Ontdek de rijke historie van Hasselt

Er zijn diverse mogelijkheden om de rijke historie van Hasselt op een leuke manier te ontdekken! Maak bijvoorbeeld een historische stadswandeling en kom langs indrukwekkende bezienswaardigheden. Haal bij het bureau Toerisme Hasselt een brochure en volg de koperen klinknagels in de stoepstenen. Deze klinknagels hebben de vorm van een hazelnoot; hét symbool van Hasselt. Of breng een bezoek aan het Jenevermuseum. Hier krijg je uitleg over hoe de jenever gemaakt wordt en uiteraard kun je na afloop een lekker glaasje jenever proeven!

Boek je verblijf in Maastricht

Bezoek themapark Plopsa Indoor in Hasselt met het hele gezin

Voor kinderen tussen de 2 en 8 jaar oud is er het themapark ‘Plopsa Indoor Hasselt’. Het park is overdekt en daardoor ideaal om te bezoeken als het wat minder mooi weer is. De attracties en bekleding van het park zijn volledig gebaseerd op bekende studio 100-figuren. Stap in de Scheve Schuit van Piet Piraat, de zweefmolen van K3 of in de achtbaan van Wicky de Viking!

Bekijk meer leuke activiteiten
Beleef de Japanse tuinen in Hasselt

Beleef de Japanse tuinen in Hasselt

Breng een bezoekje aan de Japanse tuinen in Hasselt en wandel langs de kleurrijke bomen, diverse waterpartijen met mooie bloemen en het Ceremoniehuis. Ontdek monumenten zoals de Japanse poort, een Shinto-altaar en de vredesbel. Deze vredesbel dient niet alleen als aandenken aan de diplomatieke relaties tussen België en Japan, maar ook voor de slachtoffers van de atoombommen in Hiroshima en Nagasaki. Luid daarom gerust de bel in naam van de vrede!

In de Japanse tuinen worden regelmatig workshops en evenementen georganiseerd, zoals Tai Chi voor kinderen en de traditionele Tanabata; de Japanse wensendag waarop dromen mogen uitkomen en de liefde gevierd mag worden.

Verblijf nabij Hasselt op Dormio Resort Maastricht

Verblijf nabij Hasselt op Dormio Resort Maastricht

Een bezoekje aan Hasselt is perfect te combineren met een verblijf in het bruisende Maastricht. Verblijf op slechts 10 minuten fietsen van het Vrijthof en een half uurtje rijden van het smaakvolle Hasselt! Op Dormio Resort Maastricht vind je diverse vakantiewoningen voor 2 tot en met 20 personen. Verblijf in een Kidswoning op het gezellige Kidskwartier, een luxe Wellnesswoning met privé sauna of in één van onze andere comfortabele accommodaties en geniet van een heerlijk verblijf in de buurt van Hasselt!