Boek hier uw luxe vakantie in Oostenrijk

Zomer in Obertraun

Obertraun is een waar paradijs voor wandelaars en mountainbikers. De keuze is bijna oneindig! Een greep uit de zomeractiviteiten in en rondom Obertraun: Vissen, Duiken, Fietsen, (Berg)wandelen, Beachvolleybal, Boogschieten, Kajakken, Handgliden, Paragliden, Parachutespringen, Canyoning, Kegelen, Klimmen, Minigolfen, Mountainbiken, Raften, Paardrijden, Roeien, Zwemmen, Tennissen, Harlopen, Nordic walking en (Meerdaagse) survival en huttentochten.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Internationale evenementen

Daarnaast is de regio Salzkammergut jaarlijks gastheer van grote internationale evenementen. In mei is de Internationalen Sparkassen Hallstättersee Rundlauf, een halve marathon rondom de Hallstättersee en in juli is de Salzkammergut MTB trophy mountainbike marathon met 4000 deelnemers uit 30 landen. In augustus heeft Obertraun de Dachstein Extreme, extreme sporten in de bergen, bestaande uit vier disciplines (paragliden, hardlopen, zwemmen en fietsen) met een team van vier atleten.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Dachstein - het Five Fingers uitzichtpunt

Het Five Fingers uitkijkplatform biedt een adrenaline rush op het hoogste niveau. Dit is waarschijnlijk het meest spectaculaire uitkijkplatform in de Alpen en reikt uit als een hand op 400 m hoogte boven de afgrond. Elke vinger heeft zijn eigen snufje. In de eerste vinger kunnen toeristen een foto van zichzelf nemen in een barokke fotolijst, de tweede vinger heeft een glazen vloer zodat u een prachtige inkijk heeft in de gapende koof onder u, de derde vinger heeft een iets andere vorm en staat symbool voor de “vrijheid die de bergen bieden”, bij vinger nummer vier zit een gat in de vloer waardoor u naar beneden kunt kijken en in de vijfde vinger kunt u gratis door een telescoop kijken. ‘s Nachts is het geheel fabelachtig verlicht. Maar alleen al het tochtje met de kabelbaan vanuit Obertraun naar het uitzichtpunt is een belevenis op zich.

Outdooractiviteiten in Obertraun

Het gebied rond Obertraun biedt vele buitensport en -recreatiemogelijkheden. Klik hier voor een overzicht van de vele outdoormogelijkheden bij Outdoor Leadership.

Zwemmen in Obertraun 

In Obertraun kunt u heerlijk zwemmen in de Hallstättersee. U kunt hier gratis parkeren. Verder zijn er toiletten, kleedhokjes, speeltuinen en terrasjes aanwezig. Kortom, hier beleeft u in de zomer dé perfecte stranddag.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]