Wanneer wilt u op vakantie?

Valkenburg: Limburgs mooiste

Tijdens uw vakantie of weekendje weg in een luxe vakantiehuis in Dormio Resort Maastricht ligt het natuurlijk voor de hand dat u de stad Maastricht uitgebreid bezoekt. Maar ook de omgeving van Maastricht is beslist de moeite van een bezoekje waard. Wat u beslist niet mag missen is het prachtige en levendige stadje Valkenburg aan de Geul, dat op 20 minuten rijden van het resort ligt. Valkenburg staat bekend om zijn historische stadskern, het heuvelachtige landschap en de vele activiteiten voor jong en oud. Daardoor trekt dit plaatsje jaarlijks vele bezoekers uit binnen- en buitenland.

Omgeving van Maastricht

De omgeving van Maastricht heeft veel te bieden op het gebied van natuur, historie en leuke dorpjes en stadjes. Het prachtige Limburgse heuvellandschap is op zich al een avontuur om doorheen te wandelen of te fietsen en te genieten van de prachtige vergezichten. Maar een bezoek aan bijvoorbeeld Valkenburg mag natuurlijk niet ontbreken op uw 'to do-lijstje'.

De grotten van Valkenburg

Wie aan Valkenburg denkt, denkt in eerste instantie aan grotten. Terecht, want de grotten van Valkenburg zijn misschien wel de grootste publiekstrekker van Limburg. Deze Mergelgrotten vormen het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa. Ze zijn dan ook zeer de moeite van het bekijken waard. U kunt de grotten bewonderen door het maken van bijvoorbeeld een fietstour of een avontuurlijke klautertocht.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Activiteiten

Er zijn diverse mogelijkheden om Valkenburg op een leuke manier te ontdekken. Stap bijvoorbeeld in de enige kabelbaan die Nederland rijk is en geniet van het prachtige uitzicht over het stadje en de omgeving.

Shoppen en borrelen

Valkenburg is ook een leuk om een gezellige dag te gaan shoppen. De vele winkelstraten bieden een gevarieerd aanbod aan winkels en boetiekjes. Daarnaast zijn er knusse horecagelegenheden waar u met vrienden en familie lekker kunt borrelen.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Verblijven in Dormio Resort Maastricht

Als u wat meer tijd heeft is een dagje Valkenburg perfect te combineren met een bezoek aan het bourgondische Maastricht. Met een verblijf in een van de luxe vakantiewoningen van twee tot twintig personen in Dormio Resort Maastricht maakt u uw bezoek aan Limburg onvergetelijk.

Uw privéwellness

Wat dacht u bijvoorbeeld van een heerlijk comfortabele wellnesswoning? Na een dagje shoppen of wandelen kunt u heerlijk bijkomen in uw eigen bubbelbad of sauna.

 

Terug naar Omgeving Maastricht >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]