Wanneer wilt u op vakantie?

Maasmechelen, mode en natuur

Uw vakantie of weekendje weg in Maastricht maakt u met een verblijf in Dormio Resort Maastricht natuurlijk helemaal compleet.  Maar u wilt natuurlijk ook de omgeving ontdekken. Naast de stad Maastricht heeft het Limburgse heuvelland nog veel meer te bieden. Net over de grens in België vindt u bijvoorbeeld Maasmechelen, een gemeente in de Belgische provincie Limburg op slechts 25 minuten van Maastricht. Deze mijnstad van weleer heeft vandaag de dag een heel ander karakter. De stad wordt dagelijks door honderden mensen bezocht die willen genieten van Natuurpark Hoge Kempen of Maasmechelen Village, het outletparadijs voor de modeliefhebber.

Shoppen

Maasmechelen is het paradijs voor de shopliefhebber. In Maasmechelen Village vindt u meer dan honderd luxe outletboetieks met bekende merken die tot 60% voordeliger zijn dan de aanbevolen prijs. De village is zeven dagen per week geopend, heeft meer dan 1600 gratis parkeerplaatsen, diverse restaurants, een leuke speeltuin en gratis wifi. Kortom: een ontspannen dagje uit voor het hele gezin.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Mijnen

Het mijnverleden van Maasmechelen ziet u nog op vele plekken terug. Maak bijvoorbeeld een individuele wandeling door de mijncité en ontdek de Eisdense tuinwijk en mijnmonumenten aan de hand van een uitgestippelde route.

Natuurpark Hoge Kempen

Nationaal Park Hoge Kempen is een uniek natuurgebied van meer dan 5700 ha. U vindt er één van de merkwaardigste landschappen van Vlaanderen met bergen, meren, bossen, moerassen en kreken. Ook dit een erfenis van de oude mijnbouw: de bergen zijn oude mijnterrils en de meren en kreken zijn oude plassen van grindontginning. Dit natuurgebied is de oude steenkoolmijnsite van Eisden.


Meer informatie vindt u op de website van Toerisme Maasmechelen.

Verblijven in Dormio Resort Maastricht

Als u wat meer tijd hebt, is een dagje Maasmechelen perfect te combineren met een bezoek aan het bourgondische Maastricht. Met een verblijf in een van de luxe vakantiewoningen van twee tot twintig personen in Dormio Resort Maastricht maakt u uw bezoek aan Limburg onvergetelijk.

Uw privéwellness

Wat dacht u bijvoorbeeld van een heerlijk comfortabele wellnesswoning? Na een dagje shoppen of wandelen kunt u heerlijk bijkomen in uw eigen bubbelbad of sauna.

 

Terug naar Omgeving Maastricht >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]