Wanneer wilt u op vakantie?

Genieten in een UNESCO werelderfgoedgebied

Dormio Resort Eifeler Tor ligt nabij het Eifelstadje Heimbach. Een prachtige groene streek met zijn groene bossen en mooie wandelgebieden. Dichtbij ons resort, slechts 40 minuten rijden, zijn ook de kastelen van Brühl te vinden. Deze bijzondere twee kastelen zijn toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoederenlijst. 

 

Het UNESCO werelderfgoedverdag bestaat sinds 1972. Dit verdrag is bedoeld om cultureel en natuurlijk erfgoed, dat van unieke en universele waarde is voor de mensheid, beter te kunnen bewaren voor toekomstige generaties.  Landen die dit verdrag hebben ondertekend, hebben met elkaar afgesproken dat zij zich zullen inzetten voor identificatie, bescherming, behoud, het toegankelijk maken en het overdragen aan komende generaties van cultureel erfgoed binnen hun landgrenzen.   

Kasteel Augustusburg

Het kasteel Augustusburg is de residentie van de prins-aartsbisschoppen van Keulen. Vele beroemde kunstenaars uit Europa hebben meegewerkt aan de bouw waaronder Balthasar Neumann; hij ontwierp een schitterend trappenhuis. Dit kasteel is een echt hoogtepunt door de architectuur, beeldhouwkunst, schilderkunst en parkontwerp. Ook zult u versteld staan van het verbazingwekkende beschilderde plafond. 

Jachtslot Falkenlust

Het jachtslot Falkenlust is een landhuis dat gebouwd werd tussen 1729 en 1737 voor Clemens August om te oefenen voor de valkerij. Dit prachtige slot staat bekend om zijn symmetrie en de met schelpen en stenen bedekte muren.

 

Falkenlust heeft 2 verdiepingen, gebouwd in de stijl van een country huis. Op de begane grond van dit prachtige landhuis vindt u een ovale salon vol improvisatie, charme en vrijheid. 

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]