Wanneer wilt u op vakantie?

Geniet van UNESCO-werelderfgoed in Brühl

Dormio Resort Eifeler Tor ligt nabij het Eifelstadje Heimbach. Een prachtige groene streek met groene bossen en mooie wandelgebieden. In een idylisch tuinlandschap vindt u, in het plaatsje Brühl op zo’n 40 minuten rijden vanaf het resort, de twee 18e eeuwse sloten Augustusberg en Falkenlust. Deze kastelen behoren tot de vroegste voorbeelden van de barok en rococo-architectuur in Duitsland. Samen met het uitgestrekte slotpark zijn ze sinds 1984 opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Kasteel Augustusburg: rococo meesterwerk

Het kasteel Augustusburg is de weelderige residentie van de prins-aartsbisschoppen van Keulen. Vele beroemde kunstenaars uit Europa hebben meegewerkt aan de bouw, waaronder Balthasar Neumann; hij ontwierp een schitterend trappenhuis. Dit kasteel is een echt hoogtepunt door de architectuur, beeldhouwkunst, schilderkunst en parkontwerp. Ook zult u versteld staan van het verbazingwekkende beschilderde plafond.

Vanaf 1949 werd kasteel Augustusburg gebruikt als receptieruimte door de Duitse president en de Bondsregering. Hier waren onder andere beroemde staatsgasten zoals Koningin Elisabeth II, Michail Gorbatsjov, Nelson Mandela maar ook Paus Johannes Paulus II te gast. Tegenwoordig is het slot Augustusburg en het jachtslot Falkenlust als museum opengesteld voor het publiek. Perfect voor een uitstapje tijdens uw verblijf op Dormio Resort Eifeler Tor!

Kasteel Brühl nabij Dormio Resort Eifeler Tor
Jachtslot Falkenlust nabij Dormio Resort Eifeler Tor

Jachtslot Falkenlust

Aan de rand van een afgelegen bos vindt u jachtslot Falkenlust, het favoriete jachtslot van de Keulse keurvorst en aartsbisschop Clemens August. Het landhuis is, naar ontwerp van hofarchitect François de Cuvilliés, gebouwd tussen 1729 en 1737 om te oefenen voor de valkerij. Dit prachtige slot staat bekend om zijn symmetrie en de met schelpen en stenen bedekte muren. Falkenlust heeft twee verdiepingen, gebouwd in de stijl van een country huis. Op de begane grond van dit prachtige landhuis vindt u een ovale salon vol improvisatie, charme en vrijheid. Een tentoonstelling in de bijgebouwen geeft u als bezoeker een beeld van de kunst van de valkerij en toont het leven en de werkplek van de valkeniers.

Boek hier uw verblijf!

Schlosspark

In 1728 ontwierp Dominique Girard de paleistuinen naar Frans voorbeeld. De beide sloten zijn met elkaar verbonden door een laan die door het uitgestrekte slotpark loopt. Vermaarde kunstenaars en architecten waren betrokken bij de aanleg van de tuinen en parken. Het Schlosspark is een monument op het gebied van tuinkunst met Franse en Engelse invloeden en dus zeker een bezoek waard gedurende uw vakantie in de Duitse Eifel.

Slotpark Kasteel Brühl
Hallstatt nabij Dormio Resort Obertraun Unesco Werelderfgoedlijst.

Hallstatt nabij Dormio Resort Obertraun

Over UNESCO Werelderfgoed

Het UNESCO Werelderfgoedverdag bestaat sinds 1972. Dit verdrag is bedoeld om cultureel en natuurlijk erfgoed, dat van unieke en universele waarde is voor de mensheid, beter te kunnen bewaren voor toekomstige generaties. Landen die dit verdrag hebben ondertekend, hebben met elkaar afgesproken dat zij zich zullen inzetten voor identificatie, bescherming, behoud, het toegankelijk maken en het overdragen aan komende generaties van cultureel erfgoed binnen hun landgrenzen.  

Bekijk al het Unesco werelderfgoed dichtbij Dormio Resorts >>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]