Kijktip: Rail Away door het prachtige winterlandschap van de Franse Alpen

07-01-2020

Bekijk nu de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van het treinprogramma Rail Away! In deze aflevering zien we een prachtige treinreis door het winterlandschap van Vallorcine in de Franse Alpen.

Gisteravond is het nieuwe seizoen van het populaire treinprogramma Rail Away van start gegaan. De eerste aflevering van het 30e seizoen stond in het teken van het winterlandschap van de Franse Alpen. Het programma heeft nu ook de prachtige vergezichten van Vallorcine ontdekt!

Treinen door Savoie Mont Blanc

De reis begint met rit in de Mont Blanc Express. Vanaf het pittoreske station van Le Fayet voert de reis door het dal naar de grensplaats Vallorcine. Vallorcine is een charmant bergdorp in de vallei van Chamonix, waar Dormio Resort Les Portes du Mont Blanc zich bevindt. Onderweg wordt een uitstapje met de kabelbaan gemaakt naar de Aiguille du Midi, een 3842 meter hoge bergtop in bij Chamonix-Mont-Blanc. Vanaf deze bergtop zijn de uitzichten echt fenomenaal!

Uitzicht op de gletsjer

Vervolgens gaat de reis vanuit Vallorcine terug naar Chamonix. Hier kunnen de kijkers kennis maken met de stad waar de allereerste Olympische Winterspelen (in 1924) plaatsvonden. Hier is ook het station van de tandradbaan naar Montenvers. Vanaf hier kan men het markante rode treintje nemen naar de gletsjer van La Mer de Glace. De rit van 5 kilometer duurt maar 20 minuten en is zeker de moeite waard. Na de laatste bocht krijgen de reizigers een indrukwekkend zicht op de 'Mer de Glace' (Zee van IJs), zoals de gletsjer bij de eindbestemming in Montenvers heet.

Zelf genieten van deze omgeving?

Wil je zelf ook deze schitterende treinreis maken? Boek dan nu je verblijf in Vallorcine!

 

Bekijk hier de aflevering van Rail Away terug!