Vallorcine: de ideale vakantiebestemming in de zomer

Vallorcine: de ideale vakantiebestemming in de zomer

Zomervakantie in Vallorcine


  • Volop zon, natuur en avontuur
  • Ideale temperatuur voor zomerse (berg)sporten in de Franse Alpen
  • Vele faciliteiten op ons resort, waaronder animatie en een zwembad

Dormio Resort Les Portes Du Mont Blanc is bij uitstek de ideale bestemming voor een heerlijke zomervakantie in Vallorcine. De Franse Alpen staan garant voor een zomer vol zon, natuur en avontuur! Stel je eens voor: je opent het raam, je ademt de frisse berglucht in en je begint de dag met een prachtig uitzicht over de diepgroene heuvels, witte bergtoppen en een strakblauwe lucht. De gemiddelde zomertemperatuur in de Alpen ligt rond de 23 à 24 graden. Deze perfecte temperatuur in de bergdorpjes is te danken aan het hoogteverschil van 3.600 meter. In de lagere gebieden van de Alpen is het zomers warm, maar boven op de gletsjers zijn er verschillende pistes waarop in de zomer zelfs geskied kan worden.

Bekijk onze accommodaties
Beleef een actieve zomervakantie in Vallorcine

Vallorcine: een veelzijdig berggebied voor een actieve zomervakantie

Wandelen, mountainbiken, raften, wielrennen, paragliden, kanoën, karten, paardrijden of zelfs een helikoptervlucht; in de zomer is het activiteitenaanbod in het plaatsje Vallorcine enorm! Ook kun je lekker ontspannen in de zon aan een prachtig bergmeer. Naast alle avontuurlijke activiteiten en de overweldigende natuur zijn de vele bergdorpjes ook zeker een bezoekje waard. In de meeste dorpen vind je leuke musea, kastelen en kloosters, interessante oude ambachten en heerlijke lokale gerechten. De diversiteit aan landschappen, de ideale temperaturen en de goede bereikbaarheid per auto, trein en vliegtuig maakt Vallorcine de ideale zomerbestemming in de Franse Alpen!

Op zomervakantie in de Franse Alpen bij Vallorcine

Naast de vele zomerse bergsporten kun je de prachtige natuur ook vanuit de lucht bekijken tijdens het paragliden. De omgeving rondom Vallorcine in de Franse Alpen is ruig, maar staat tijdens het voorjaar en de zomer prachtig in bloei. Het is er in de zomer niet al te warm, wat ideaal is als je wilt hiken tussen de groene heuvels of als je wilt genieten van uitdagende zomerse activiteiten met een verbluffend uitzicht over de toppen van de Mont Blanc.

Boek hier je zomervakantie
Boek nu je zomervakantie op ons resort in Vallorcine aan de voet van de Mont Blanc

Boek nu je zomervakantie op ons resort in Vallorcine

De appartementen op Dormio Resort Les Portes Du Mont Blanc in Vallorcine bieden ruimte voor 2 tot en met 10 personen. Ons resort beschikt over diverse faciliteiten waaronder Fun & Entertainment en een verwarmd binnenzwembad met een wellnessgedeelte. Of kom gezellig langs bij ons restaurant. Als gast van ons resort kun je tevens gratis reizen met de trein van en naar het gezellige Chamonix. Dé ideale bestemming voor een heerlijke zomervakantie in de Franse Alpen met het hele gezin!