Beleef een geweldige dagtrip naar het Belgische Bilzen

Beleef een geweldige dagtrip naar het Belgische Bilzen

Bewonder het imposante Bilzen


  • Op slechts 15 minuten rijden van ons resort
  • Ontdek de prachtige natuur en rijke cultuur
  • Bezoek Alden Biesen; een van de grootste kastelen van België

Ontdek tijdens je verblijf op Dormio Resort Maastricht het sfeervolle stadje Bilzen! Je vindt dit Belgische plaatsje op slechts 15 minuten rijden van ons resort, in het hart van het Haspengouws kastelenlandschap. De uitgestrekte kasteeldomeinen, adembenemende natuur en leukste bezienswaardigheden maken Bilzen een must-visit tijdens jouw verblijf op ons resort!

Boek nu je verblijf
Bezoek Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen

Bezoek Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen

Ontdek de pracht van het historische erfgoed Alden Biesen! Ooit het machtige bolwerk van de Ridders van de Duitse Orde in de middeleeuwen, nu nog altijd een betoverend kasteel boordevol avontuur voor jong en oud. Laat je betoveren door de historische gebouwen en weelderige tuinen. Het hele jaar door bruist Alden Biesen van activiteiten en evenementen. Of je nu komt om te genieten van de mooie natuur of rijke cultuur; het is zeker een bezoekje waard!

Beleef de speurtocht van Bilzen Mysteries

Beleef de speurtocht van Bilzen Mysteries

Word jij de rechterhand van commissaris Angel en los jij het mysterie van Alden Biesen op? Verken Alden Biesen tijdens een crimineel leuke speurtocht. Tijdens deze spannende speurtocht van Bilzen Mysteries verken je op een speelse manier het historische domein van Alden Biesen. Aanwijzingen, raadsels, hints en opdrachten komen tijdens dit 1,5 uur durende familiespel op je pad. Gewapend met een tablet ontrafel je stukje bij beetje de oplossing van het complot.

Geniet van uitgestrekte kasteeldomeinen en prachtige natuur in Bilzen

Geniet van uitgestrekte kasteeldomeinen en prachtige natuur in Bilzen

De regio Haspengouw staat bekend als ‘het Toscane van België’. Hier vind je prachtige, glooiende heuvellandschappen en vruchtbare valleien die bekend staan om de wijn- en fruitteelt. Je kunt speciale fiets- en wandelroutes volgen door deze indrukwekkende regio, die meer dan 100 kastelen rijk is! Zo start de fietsroute ‘Langs erfgoed en kastelen’ op Landcommanderij Alden Bilzen en eindig je bij wijnkasteel Genoels-Elderen in Riemst. Hier kun je genieten van een welverdiend drankje!

Ervaar het sfeervolle centrum van Bilzen

Ervaar het sfeervolle centrum van Bilzen

Het charmante Bilzen heeft een historisch centrum waar genoeg te beleven is. Zo kun je hier het hele jaar door bourgondisch genieten op de vele terrasjes of één van de talrijke evenementen bezoeken zoals de Zomeropera of het kerstevent Dickens. Wil je samen met je kinderen lekker ravotten? Dan is KinderRijck Bilzen, de grootste binnenspeeltuin van de regio, de moeite waard. Stap binnen in een waar speelparadijs en ontdek de leukste speelelementen zoals meerdere klimkooien, een touwenparcours, een klimvulkaan en een escape room voor jong en oud!

Ontdek het Munsterbos bij Nationaal Park Hoge Kempen

Ontdek het Munsterbos bij Nationaal Park Hoge Kempen

Op 15 minuten rijden van het centrum van Bilzen verken je de mooiste stukjes natuur bij het eeuwenoude eikenbos Munsterbos. Hier tref je bijzondere heidelandschappen aan die nergens anders meer in de regio van Haspengouw voorkomen. Dit prachtige natuurgebied van meer dan 400 hectare is ideaal om een lekkere wandeling te maken. Vergeet ook zeker niet het eeuwenoude vijvergebied en de moderne uitkijktoren te bezoeken, waar je zeldzame water- en moerasvogels kunt observeren.

Verblijf nabij Bilzen op Dormio Resort Maastricht

Verblijf nabij Bilzen op Dormio Resort Maastricht

Het charmante Bilzen ligt op slechts 15 minuten rijden van Dormio Resort Maastricht. Ook ben je vanaf ons resort binnen 10 minuten op het sfeervolle Vrijthof in Maastricht. Zo kun je de leukste steden ontdekken én genieten van de uitgebreide faciliteiten op ons resort. Verblijf in een vakantiewoning voor 2 tot 20 personen; van sfeervolle appartementen tot luxe Wellnesswoningen met privé sauna, Kidswoningen voor het hele gezin, exclusieve Mastervilla’s en groepsaccommodaties tot maximaal 20 personen. Boek nu jouw vakantie op het meest luxueuze vakantiepark van Zuid-Limburg en geniet!