Header

Musea in Alicante om te bezoeken tijdens een vakantie aan de Costa Blanca


De Costa Blanca staat bekend om zijn prachtige stranden en baaien die baden in de Middellandse Zee, en om de mooie kustplaatsjes die je langs de kust kunt bezoeken. Maar er is ook een grote verscheidenheid aan musea om te bezoeken, van kunst- en cultuurtentoonstellingen tot musea voor de nieuwsgierigen. Als we ons richten op de musea in Alicante en de gebieden in de buurt van de stad, dan is er voor elk wat wils. Lees verder om ze te ontdekken!

Museo de Arte Contemporaneo de Alicante (MACA)

Musea voor geschiedenis- en kunstliefhebbers

Het Museo de Arte Contemporaneo de Alicante (MACA) is een van de belangrijkste musea in de stad. Dit museum herbergt een collectie Spaanse en internationale hedendaagse kunst, met werken van kunstenaars als Salvador Dalí, Joan Miró en Pablo Picasso.

Het Museo Arqueológico de Alicante heeft een grote collectie archeologische artefacten uit de prehistorie tot de Romeinse tijd.

De Moren en Christenen Feesten van Alcoy

Cultuurmuseum in Alicante

Een van de oudste tradities in de provincie is het Moren en Christenen Festival van Alcoy, waar je uitgebreid kennis mee kunt maken in het Museu Alcoià de la Festa (MAF). Dit museum in Alicante ligt in de stad Alcoy en is volledig gewijd aan het tonen van alle details, aspecten en emoties rondom dit culturele evenement.

Een museum om te bezoeken met de kinderen

Een museum om te bezoeken met de kinderen

Een noodzakelijke stop als je de Costa Blanca met kinderen bezoekt is het Museo Valenciano del Juguete in Ibi. Dit museum in de buurt van Alicante is opgericht met als doel het industriële speelgoederfgoed te behouden en te verspreiden. Een van de belangrijkste attracties van het museum is de mogelijkheid om oud en zeldzaam speelgoed te zien, zoals porseleinen poppen uit de 19e eeuw en speelgoedtreinen uit de jaren 1920. Een geweldige ervaring voor kinderen.

Museum Chocolate Villajoyosa

Een museum om te proeven

Het Museo del Chocolate Valor ligt in de stad Villajoyosa en is een museum in Alicante dat een rondleiding biedt door het chocoladeproductieproces en de geschiedenis ervan in Spanje. Bezoekers kunnen zien hoe cacao wordt gemalen, hoe het wordt gemengd met suiker en andere ingrediënten en hoe het in verschillende vormen wordt gegoten. Daarnaast biedt het museum de mogelijkheid om enkele van zijn wonderen te proeven!

Museo en Alicante sobre su costa

Museo en Alicante sobre su costa

Het Ocean Race Museum in Alicante is de officiële thuisbasis van de beroemde Ocean Race en is een spannende en leerzame ervaring voor alle zeilers en zeilfanaten. De permanente tentoonstelling toont een grote collectie aan voorwerpen die verband houden met de race, van boten en zeiluitrusting tot kleding en uitrusting voor de bemanning. Bezoekers kunnen boten zien die voor de race zijn gebouwd, zoals de Volvo Ocean 65, en leren over de technieken en technologieën die in de wedstrijd worden gebruikt.

Het "Valle de Guadalest" museum van historische voertuigen

Musea voor nieuwsgierigen

In 2003 opende het Museum voor Historische Voertuigen "Valle de Guadalest" zijn deuren. Dit museum in Alicante herbergt een collectie van ongeveer 140 motorfietsen en een aantal volledig originele brommobielen, die werden gemaakt tussen de jaren 1920 en 1970. Ideaal voor autoliefhebbers die genieten van een vakantie aan de Costa Blanca.

Ook in Guadalest zijn er twee musea met zeer opvallende thema's, het Museo de Microminiaturas en het Museo Micro-gigante. Sculpturen zoals een arena op de kop van een speld, of het schilderij van Las Meninas geschilderd op een rijstkorrel. Een leuke plek met een ander soort kunst dat je nog nooit hebt gezien.

Het zwembad van Dormio Resort Costa Blanca

Verblijf in Dormio Resort voor je bezoek aan Costa Blanca

Om te genieten van een geweldige vakantie aan de Costa Blanca, waar je de verschillende musea van Alicante kunt bezoeken, kun je verblijven in Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa. Een luxe resort aan de kust van El Campello, waar je wakker kunt worden met uitzicht op de Middellandse Zee en kunt genieten van het zwembad, de spa, het restaurant en nog veel meer. Boek je appartement en ontdek het zelf!