Header

Leer de lokale festivals van Alicante en omgeving kennen


Het hele jaar door worden er verschillende festivals gevierd in  Alicante. Deze feesten behoren tot de belangrijkste nationale feestdagen en trekken een groot aantal toeristen. Op deze feestdagen zijn er vele optochten, braderieën te bekijken en worden er verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd. Wil je de geschiedenis van de hele Costa Blanca leren kennen? De festivals in de provincie Alicante vertellen de legendes en de oorsprong van de gebieden. Ontdek hieronder de leukste festivals in de provincie Alicante.

Vreugdevuren van San Juan

Bezoek de vreugdevuren van San Juan

Één van de belangrijkste plaatselijke feestdagen in Alicante zijn de vreugdevuren van San Juan. Ze zijn uitgeroepen tot Internationaal Toeristisch Belang en vinden hun oorsprong in het verbranden van overbodige voorwerpen met de komst van de zomerzonnewende. Tijdens deze dagen worden er verschillende papier-maché monumenten, bekend als vreugdevuren, opgezet in de stad. Op 24 juni worden ze verbrand in wat bekend staat als de nacht van de "Cremà". Bezoek tijdens de rest van de dagen verschillende evenementen zoals de "Mascletàs", de "Pregón", de "Plantà", de "Cabalgata del Ninot", optochten en passacaglia's.

Wist je dat... je vanuit Dormio Resort Costa Blanca makkelijk met de tram naar het Plaza de los Luceros kan reizen?

Vier de feesten van Moren en Christenen in El Campello

Vier de feesten van Moren en Christenen in El Campello

De Fiestas de Moros y Cristianos zijn één van de meest geliefde festivals in de provincie Alicante. Ze vertegenwoordigen de gevechten tussen de moslims en christenen die plaatsvonden in de 15e, 16e en 17e eeuw. In El Campello wordt dit vanaf 9 oktober, de dag van de Valenciaanse Gemeenschap, uitgebreid gevierd. De Moorse landing en de ambassade voor de Torre de la Illeta zijn de belangrijkste hoogtepunten van deze dagen, samen met verschillende optochten in traditionele kleding van de vertegenwoordigde periode. Bezoek op 15 oktober de religieuze plechtigheden ter ere van Santa Teresa en de Virgen de los Desamparados en geniet van het vuurwerkt aan het einde van het festival.

Festiviteiten Virgen del Carmen El Campello

Festiviteiten Virgen del Carmen El Campello

Van 7 tot 16 juli vindt het Virgin del Carme feest plaats ter ere van de beschermheilige van de stad. Tijdens de tien dagen van festiviteiten is er een groot aanbod aan activiteiten voor alle leeftijden. Één van de meest opvallende tradities van de patroonsfeesten van El Campello is de "Ofrenda de Flores", waarbij de lokale bevolking traditionele kostuums draagt en een bloemenboeket naar de Virgen del Carmen brengt.

Moren en christenen feesten in Alcoy

Moren en christenen feesten in Alcoy

Één van de belangrijkste feestdagen voor Moren en Christenen in Alicante zijn de feesten ter ere van Sint-Joris in Alcoy, op iets meer dan 60 kilometer van het resort. Tussen 21 en 24 april brengen de inwoners van Alcoy hulde aan hun beschermheilige, Sint Joris. Volgens de legende was hij het die hen in 1245 bevrijdde van de moslims. Één van de spannendste momenten van het festival is de "Día de la Entrada", wanneer de aankomst van Sint Joris in de stad wordt gevierd.

Patroonheiligenfeesten van Elche

Patroonheiligenfeesten van Elche

Op 30 minuten afstand van Dormio Resort Costa Blanca vind je de stad Elche. De patroonsfeesten, ook bekend als "Fiestas de Agosto", worden elk jaar gevierd van 11 tot 15 augustus ter ere van de Virgen de la Asunción, beschermheilige van de stad. Deze feestdagen beginnen met de beroemde "Nit de l'Albà". Op 14 augustus wordt de "Día de la Virgen" gevierd, waaraan duizenden mensen gekleed in de typische klederdracht van Elche deelnemen.

Loop over de allerheiligenmarkt in Cocentaina

Loop over de allerheiligenmarkt in Cocentaina

Ga je naar de Costa Blanca om te overwinteren? Bezoek dan op Allerheiligen in november de beroemde middeleeuwse straatmarkt in Cocentaina. Een feestdag dat in de hele omgeving bekend is. Bekijk de kraampjes met allerlei ambachtelijke producten, lokale producten, verschillende soorten eten, doe mee aan verschillende activiteiten voor kinderen of bezoek theaters en concerten. Het is één van de oudste en belangrijkste markten in de Valenciaanse gemeenschap.

Boek je verblijf tijdens de festivals op ons resort

Boek je verblijf tijdens de festivals op ons resort

De dorpen en steden aan de Costa Blanca hebben een grote diversiteit aan traditionele festivals waarvan je kunt genieten tijdens je bezoek aan El Campello. Ontdek deze lokale feesten in de hele provincie Alicante tijdens je verblijf op Dormio Resort Costa Blanca. Geniet daarbij van een appartement met terras waar je de heerlijke zeebries kunt inademen. Geniet van de vele faciliteiten zoals het wellnessgedeelte, twee zwembaden en de fitnessruimte of proef de heerlijke gerechten van chef-kok Pablo in Nuzza Beach & Terrace restaurant met uitzicht op zee.