Header

De beste uitzichtpunten aan de Costa Blanca!


Het ervaren van een adembenemende zonsondergang behoort tot de hoogtepunten van een verblijf aan de Costa Blanca. Het is de ideale gelegenheid om een romantisch moment met je partner door te brengen, of om de dag met het gezin wandelend af te sluiten.

Gelukkig vind je langs de hele kust en vlakbij Dormio Resort Costa Blanca uitkijkpunten waar je verliefd op kunt worden. Hier geniet je van adembenemende uitzichten waar het blauw van de zee perfect samengaat met de kleuren van de bergen.

We hebben een paar uitkijkpunten voor je uitgezocht die je niet mag missen!

Toren van Illeta (El Campello)

Toren van Illeta (El Campello)

Dit bouwwerk, ook wel Torre de la Isleta genoemd, is ongetwijfeld het icoon van Campello. Het werd opgericht in de 16e eeuw, samen met vier andere wachttorens, met als doel waarschuwing te geven voor de naderende Barbarijse piraten en zo aanvallen op de stad te voorkomen. Vandaag de dag is deze uitkijktoren in Campello uitgegroeid tot een symbool van de stad en biedt het een adembenemend uitzicht. Voor de liefhebbers is het zelfs mogelijk om de binnenkant van de toren te betreden. Let op: hiervoor moet je wel eerst toestemming vragen bij het vvv-kantoor.

Kasteel van Santa Barbara (Alicante)

Kasteel van Santa Barbara (Alicante)

Het Kasteel van Santa Barbara ligt in de stad Alicante, op het hoogste punt van de berg Benacantil. Daar heb je het beste uitzicht over de stad Alicante, de haven en de hele kust, zowel overdag als 's nachts. Je hebt de mogelijkheid om met de bus naar boven te gaan, hoewel de wandeling meer dan aan te raden is.

Balcón del Mediterráneo Benidorm

Balcón del Mediterráneo (Benidorm)

Het Balcón del Mediterráneo bevindt zich vlakbij het kasteel van Benidorm en is het belangrijkste uitkijkpunt van de stad. Het is een schiereiland in de vorm van een vijfhoek, praktisch in zee gelegen. Vanaf hier kun je genieten van eeen bijzonder mooi uitzicht op de stranden Poniente en Levante. Ook biedt dit uitkijkpunt van Benidorm een panoramisch uitzicht op de beroemde skyline van de stad. Om er te komen moet je door de oude wijk van de stad lopen. Deze zit vol charmante straatjes met met mooie terrassen en gezellige restaurants, een aangename wandeling voor het hele gezin.

Cruz de Benidorm

Cruz de Benidorm

Vanaf dit punt heb je het beste uitzicht op de wolkenkrabbers van de stad. Het ligt in het natuurpark Sierra Helada, zo'n tweehonderd meter boven zeeniveau, boven de Rincón de Loix en het strand van Levante. Het is een gemakkelijk toegankelijk uitkijkpunt van Benidorm waar je kunt genieten van het panoramische uitzicht op beide stranden en de hoge gebouwen. Sinds kort is de toegang per auto beperkt tot bewoners. Je kunt er lopend langs de geasfalteerde weg komen en tussendoor zelfs een stop maken bij de prachtige Tío Ximo baai.

Cruz de Benidorm

Balcón de Alicante

De Maigmó is een opvallende bergtop in de Costa Blanca die een van de bekendste uitzichten van het gebied biedt, Balcón de Alicante. Vanaf hier geniet je van een spectaculair uitzicht over de hele kust van Alicante, midden in de natuur. Deze bergtop is gemakkelijk bereikbaar met de auto en heeft ook parkeergelegenheden. Als je er liever naar toe wilt wandelen is er ook een route door de bergen. Daar vind je picknickplaatsen en bankjes waar je heerlijk kunt lunchen, terwijl je geniet van de natuur. Dit uitkijkpunt in Alicante is een perfecte plek om tijd door te brengen met familie en vrienden in contact met de natuur.

Fort van Bernia

Fort van Bernia

Vlakbij het mooie dorpje Altea vinden we een route die ons naar het Fort van Bernia brengt, een plek met een onvergelijkbare charme. Deze wandeling van gemakkelijke tot gemiddelde moeilijkheidsgraad brengt je door de Sierra de Bèrnia naar een tunnel in het midden van de berg met ongelooflijke uitzichten, bekend als El Forat. Vanaf dit uitkijkpunt in Altea kun je de baai en alle wijken zien,  Alfaz del Pi en La Nucía, maar ook verschillende bergen zoals de Sierra Helada, de Puig Campana of de Sierra de Aitana. Ongetwijfeld een bijzondere excursie die eindigt met een ongelooflijk landschap.

Peñón de Ifach Calpe

Peñón de Ifach (Calpe)

De Peñón de Ifach is een 337 meter hoge rots in de kustplaats Calpe. De hoogte maakt het een ongelooflijke plek om de hele Middellandse Zee te overzien. Vanaf het hoogste punt kun je zelfs het eiland Formentera zien. Het pad naar de top bestaat uit twee delen: het eerste is een perfect bewegwijzerd pad, dat gemakkelijk is en zonder problemen kan worden afgelegd. Het tweede deel is van gemiddelde moeilijkheidsgraad, omdat het nodig zal zijn om over een aantal rotsen te klimmen of een aantal versleten en glibberige treden te beklimmen. Tijdens het eerste deel vind je ook een aantal fantastische uitzichten, maar het meest bijzondere uitzicht, het uitkijkpunt Carabineros, bevindt zich op de top.

Dormio Resort Costa Blanca

Verblijf in Dormio Resort Costa Blanca

In El Campello vind je de luxe appartementen van Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa. In dit strandresort kun je genieten van de faciliteiten, waaronder twee buitenzwembaden, wellness, een modern mediterraan restaurant en een mooie tapasbar.