Boek hier uw luxe vakantie in Oostenrijk

Omgeving van Dormio Resort Obertraun

Dormio Resort Obertraun ligt op 511 meter hoogte in een prachtig dal en in een prachtige omgeving dat voor het grootste deel op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

Hallstatt-Dachstein

Hallstatt-Dachstein/ Salzkammergut

Het culturele landschap van Hallstatt-Dachstein /Salzkammergut staat ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst. In de prehistorie is men er begonnen met het winnen van zout. Deze zoutmijn betekende het begin van de welvaart in het gebied tot het midden van de 20e eeuw. De rijkdom van de stad ziet u terug in de prachtige architectuur van Hallstatt. In het centrum van Hallstatt stroomt een waterval uit de bergen die beslist het bekijken waard is. Voor de wandelaars zijn er vanuit Hallstatt vele wandelpaden te vinden die door de bergen voeren.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Zoutmijnen

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van het gebied zijn de zoutmijnen in Hallein. Dit zijn de oudste zoutmijnen ter wereld! Klik hier voor meer informatie over de zoutmijnen.

Five Fingers uitkijkplatform

Bij Hallstatt Dachstein vindt u het Five Fingers-uitkijkplatform. Dit is waarschijnlijk het meest spectaculaire uitkijkplatform in de Alpen dat als een hand boven een 400 meter hoge afgrond uitreikt.

 

Zoutmijnen
Salzburg

Salzburg: stad met een rijke historie

Salzburg is een stad met een zeer rijke historie en is erin geslaagd om door de jaren heen zijn bijzonder rijke stedelijke vorm te behouden. In de tijd dat Salzburg een stadstaat was, van de middeleeuwen tot de 19e eeuw, heeft de stadstructuur zich ontwikkeld met veel gotische kunst en barokke gebouwen. Het meest beroemd is Salzburg natuurlijk als de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart en het huis van de familie Von Trapp uit de film ‘The Sound Of Music’. Lees meer over Salzburg.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]