Duik in het leven van Mozart
en de Sound of Music

Duik in het leven van Mozart
en de Sound of Music

Bezoek Salzburg: stad met een rijke historie


  • Geboortehuis van componist Mozart
  • Klassiek muziekfestival Salzburger Festspiele in mei en augustus
  • Decor van de 'The Sound of Music'
  • Historisch stadscentrum

De stad Salzburg ligt op een uur en een kwartier rijden van Dormio Resort Obertraun. Het is de ideale bestemming voor een leuke dagtrip. Salzburg is namelijk met ruim 150.000 inwoners de vierde grootste stad van Oostenrijk en heeft bijzondere bezienswaardigheden!

Ontdek het resort
Bezoek het geboortehuis van Mozart in Salzburg

Bezoek het geboortehuis van Mozart in Salzburg

Het geboortehuis van Mozart (Mozarts Geburtshaus of Hagenauerhaus) is sinds 1880 een museum in de Getreidegasse in Salzburg. Het museum is gewijd aan het leven en werk van de beroemde componist die hier op de derde verdieping werd geboren op 27 januari 1756. Mozart en zijn muziek zijn nergens zo levendig als in zijn geboortehuis, dat nu één van de meest bezochte musea van Oostenrijk is!

Geniet in Salzburg van de Salzburger Festspiele

Om de beroemde componist Mozart te eren, worden jaarlijks in mei en augustus de Salzburger Festspiele georganiseerd. Dit is één van de bekendste klassieke muziekfestivals ter wereld met bezoekers uit de hele wereld! Je kunt hier genieten van diverse voorstellingen op het gebied van opera, toneel, concerten en aanstormend jong talent.

Boek hier je verblijf
Beleef de wereldberoemde musicalfilm Sound of Music in Salzburg

Beleef de wereldberoemde musicalfilm Sound of Music in Salzburg

Stap in de musicalfilm The Sound of Music en beleef het bijzondere verhaal zelf! Je kunt er niet omheen, overal in Salzburg word je herinnerd aan de musicalfilm ‘The Sound of Music’. Op diverse locaties in de stad zijn scènes voor de film opgenomen, waaronder ook bij het Trapphaus. Met een bustour door de stad kun je alle locaties bezichtigen en kun je het prachtige decor bewonderen.

Verken de binnenstad van Salzburg

De binnenstad van Salzburg staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad staat vol met gebouwen uit de Barok, met als grote blikvangers de Dom en de vesting Hohensalzburg die hoog boven de stad uittorent. Met een lengte van 250 meter en een breedte van 150 meter is dit één van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa. Kortom, Salzburg is zeker een bezoekje waard tijdens je verblijf in Obertraun!

Boek hier je verblijf