Wanneer wilt u op vakantie?

Heerlen

Op nog geen 30 minuten rijden van Dormio Resort Maastricht ligt Heerlen, de 4e stad van Limburg. De stad heeft een mijnverleden, maar behoudens het Mijnmuseum in de stad is daarvan niet veel meer terug te zien. Inmiddels is Heerlen het centrum van de muurschilderingen en andere ‘street art’. Maar ook het verleden wordt gekoesterd. Wat dacht u van het tot de verbeelding sprekende kasteel Hoensbroek?

Kunst op de buitenmuur

In 2013 besloot Heerlen met muurschilderingen op (veelal leegstaande) gebouwen de urbane levensstijl van de Parkstedelingen een hart onder te riem te steken. Het werd een enorm project met vele nationale en internationale kunstenaars. De stad fleurde op en mensen kwamen van heinde en verre om de levensgrote kunstwerken te bekijken. De populariteit van de muurschilderingen – of murals – zorgde ervoor dat steeds meer panden beschikbaar werden gesteld voor deze vorm van kunst. Door de jaren heen is Heerlen daardoor dé street art hoofdstad van Nederland geworden. Er is zelfs een 'street art'-route.

 

Boek hier uw verblijf >>>
Kunst op de buitenmuur in Heerlen
kasteel Hoensroek bij Heerlen

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is één van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa. Een bezoek aan Kasteel Hoensbroek is een belevenis voor jong en oud. In dit enorme slot met meer dan veertig ruimten komen avonturen uit het verre verleden tot leven. Ontdek er de prachtige balzaal. Beklim de middeleeuwse toren. Zoek de geheime kamer en huiver in de eeuwenoude kerker.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Nederlands Mijnmuseum

Het recente verleden van Limburg stond uiteraard in het teken van de mijnbouw. Daarvan is nog veel terug te zien in Heerlen. Het Nederlands Mijnmuseum koestert het Limburgse steenkolen- en mijnbouwverleden en is in het schachtgebouw van de voormalige steenkolenmijn Oranje Nassau I te Heerlen gevestigd. In dit mijnschachtgebouw worden mijnbouwobjecten tentoongesteld en films over de geschiedenis van de Mijnstreek getoond. Ook is het ophaalgebouw met de ophaalmachine uit 1897 te bezichtigen.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Wandelen en fietsen rond Heerlen

U kunt de omgeving van Heerlen perfect wandelend of fietsend ontdekken. Heerlen ligt op een bijzondere locatie tegen het heuvelland en ingeklemd tussen twee beekdalen. Startpunten voor de tochten zijn onder andere het Bezoekerscentrum Brunssummerheide, Kasteel Terworm of het centrum van Heerlen. Dat biedt gegarandeerd urenlang natuurplezier met beklimmingen, afdalingen, mooie panorama’s en vele tientallen bijzondere planten- en dierensoorten.

 

Meer informatie over Heerlen vindt u op de website van de VVV Heerlen.

 

Terug naar Omgeving Maastricht >>>