Ontdek de omgeving van Flaine in de zomer

Flaine is een geliefde vakantiebestemming voor een actieve vakantie in de bergen. De omgeving van Dormio Resort Les Portes Du Grand Massif in de Franse Alpen is erg indrukwekkend. Zowel in de zomer als in de winter is in deze omgeving van alles te beleven. Ontdek de adembenemende natuur, maak een uitstapje naar het gezellige Samoëns of bezoek de top van de Aiguille du Midi. Het is tijd om uw koffers te pakken en een zomervakantie te boeken!

Adembenemend uitzicht vanaf de Grandes Platières

Het mooiste uitzicht op de Mont Blanc vindt u in Flaine! Op 2.500 meter hoogte kunt u vanaf de top van de Grandes Platières genieten van een adembenemend 360° uitzicht over de Mont Blanc, de Aravis, de Belledonne en de Jura. U kunt hier komen door de kabelbaan van de Grandes Platières te nemen. Bent u een getrainde wandelaar? Dan kunt u ook naar boven wandelen, deze wandeling duurt ongeveer 3 uur.

Let op: bij slecht weer kan de kabelbaan gesloten zijn.

Boek hier uw verblijf >>>
Omgeving van Dormio Resort Flaine
Desert de Platé nabij Flaine bezoeken

Desert de Platé

Desert de Platé ligt op maar liefst 2.500 meter hoogte en is één van de grootste lapiaz-formaties in Europa. Tegenover de Mont Blanc ligt dit kalksteenplateau die door gletsjers en smeltwater zijn uitgegraven. Tijdens een wandeling in dit rotsachtige gebied krijgt u het gevoel over de maan te lopen. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. U vindt hier veel soorten planten, wilde dieren en een spectaculaire geologie. U kunt de Désert de Platé bereiken via een wandelpad of met de kabelbaan van de Grandes Platières vanuit Flaine.

Let op: bij slecht weer kan de kabelbaan gesloten zijn.

Authentieke dorpje Samoëns

Het pittoreske dorpje Samoëns is één van de mooiste wintersportplaatsjes in de omgeving. Maar ook in de zomer is dit charmante dorpje de moeite waard om te bezoeken. In het midden van dit sfeervolle plaatsje staat sinds 1438 een Lindeboom. Hieromheen vindt u diverse leuke winkeltjes, restaurants en bars. Het authentieke Samoëns wordt ook wel een beeldhouwdorp genoemd. Steenhouwers uit Samoëns werkten jarenlang aan projecten over de hele wereld. Vandaag de dag ziet u dit in het dorp terugkomen. De meeste huizen in het dorp zijn ook gebouwd met kalksteen.

Boek nu uw verblijf >>>
Bezoek de Aiguille du Midi tijdens uw zomervakantie in Flaine

Hét hoogtepunt van Chamonix: Aiguille du Midi

U kunt vanuit Chamonix een gondel nemen naar Plan de l'Aiguille op 2.317 meter hoogte. Vanuit hier kunt u de tweede lift nemen naar de Aiguille du Midi, op maar liefst 3.778 meter hoogte. Met de laatste lift, die dwars door de rotsen gaat, komt u bij het uitzichtplatform op 3.842 meter hoogte. Vanuit hier heeft u een fantastisch uitzicht over de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen. Op dit hoogste punt vindt u ‘Step into the Void’, een glazen uitzicht platform dat boven de afgrond hangt. Bent u een bergbeklimmer? Dan is deze locatie een échte aanrader!

Tip: neem warme kleding en een zonnebril mee en smeer u goed in met zonnebrand.

Bezoek de sfeervolle bergstad Chamonix

Chamonix ligt op 1.035 meter hoogte in de vallei die langs het gehele Mont Blanc massief loopt. Deze bruisende, internationale stad wordt ook wel het ‘mekka van de bergsport’ genoemd vanwege de prachtige omgeving en adembenemende landschappen. In zomer kunt u in de omgeving heerlijk wandelen en fietsen, maar ook het stadje zelf is een bezoek waard! Chamonix heeft een rijke historie, te herkennen aan de verschillende bouwstijlen. De plaats staat vol met grote gebouwen, kerken en paleizen in de stijlen van barok tot gouden eeuw. Natuurlijk vindt u er ook allerlei winkels, een markt, gezellige restaurantjes en verschillende musea. Kinderen kunnen zich uitleven in het activiteitenpark.

Boek nu uw verblijf!
Chamonix bezoeken in de Franse Alpen

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]