Ontdek de bijzondere UNESCO-werelderfgoederen
van Le Corbusier

Ontdek de bijzondere UNESCO-werelderfgoederen
van Le Corbusier

UNESCO-bouwwerken van Le Corbusier


  • Bijzondere werelderfgoederen met een indrukwekkende architectuur
  • Monumentaal klooster in Éveux
  • Opvallend bouwwerk in Firminy

Bezoek de bijzondere UNESCO-werelderfgoederen van Le Corbusier tijdens je verblijf in de Franse Alpen. Dormio Resort Les Portes Du Grand Massif in Flaine is gelegen dichtbij de Mont Blanc in een prachtige omgeving, nabij deze creatieve bouwwerken. Dé perfecte uitvalsbasis als je wilt genieten van deze mooie UNESCO-werelderfgoederen en van een onvergetelijk verblijf in de Franse Alpen.

Ontdek het resort
De UNESCO-werelderfgoederen van Le Corbusier

De UNESCO-werelderfgoederen van Le Corbusier

De creatieve bouwwerken van Le Corbusier bevinden zich in 7 verschillende landen. Deze werelderfgoederen laten de internationalisering van de architectuur over de hele wereld zien. Deze creatieve meesterwerken zijn in een periode van maar liefst 50 jaar gebouwd en lieten de nieuwe architectuur en technieken zien de Moderne Beweging in de 20e eeuw ontwikkelde. In de omgeving van ons resort vind je een aantal UNESCO-werelderfgoederen van Le Corbusier, andere beroemde werken zijn:

  • Complexe du Capitole (India)
  • Nationaal Museum voor Westerse Kunst (Japan)
  • Huis van Dr. Curutchet (Argentinië)
  • Unité d'habitation (Frankrijk)
UNESCO-bouwwerk Sainte-Marie de La Tourrette

UNESCO-bouwwerk Sainte-Marie de La Tourrette

Het Saint-Marie de La Tourette is een bijzonder klooster in de Franse gemeente Éveux. Dit monument is door Le Corbusier ontworpen waarvan de bouw in 1960 is afgerond. Het ontwerp van Sainte-Marie de La Tourette is minimalistisch, wat past bij de functie van een klooster. Je kunt dit klooster niet alleen van buiten bewonderen, maar ook bezoeken. Dit imposante bouwwerk werd op 17 juli 2016 toegevoegd aan de UNESCO-werelderfgoedlijst.

UNESCO-bouwwerk Maison de la Culture de Firminy

Het huis van cultuur en jeugd, La Maison de la Culture de Firminy, wordt tegenwoordig gebruikt als een culturele instelling. Le Corbusier heeft dit opvallende bouwwerk ontworpen dat in 1965 is gebouwd. Het huis van cultuur en jeugd is het enige bouwwerk van Le Corbusier dat hij zelf in levende lijve heeft kunnen zien. In la Maison de la Culture worden regelmatig shows en artistieke tentoonstellingen georganiseerd. Dit creatieve meesterwerk is een bijzonder UNESCO-werelderfgoed dat zeker een bezoekje waard is!

Boek hier je verblijf

Over het UNESCO-werelderfgoedverdrag

Het UNESCO-werelderfgoedverdrag is bedoeld om cultureel en natuurlijk erfgoed dat van unieke waarde is voor de mensheid beter te bewaren voor toekomstige generaties. Het verdrag bestaat sinds 1972. Landen die het UNESCO-werelderfgoedverdrag hebben ondertekend, hebben afgesproken dat zij zich inzetten voor identificatie, bescherming, behoud, het toegankelijk maken en het overdragen aan komende generaties van cultureel erfgoed binnen hun landgrenzen.

Verblijf op ons resort in Flaine nabij deze UNESCO-werelderfgoed

Verblijf op ons resort in Flaine nabij deze UNESCO-werelderfgoed

Een bezoekje aan de UNESCO-werelderfgoederen van Le Corbusier zijn zeker een aanrader tijdens je verblijf op Dormio Resort Les Portes Du Grand Massif in Flaine! Ons resort is gelegen in de Franse Alpen op maar liefst 1.850 meter hoogte. Vanaf het resort heb je een spectaculair uitzicht over de bergachtige omgeving. Maak je verblijf nog aangenamer en geniet van de uitgebreide faciliteiten op ons resort, waaronder een (verwarmd) binnenzwembad, wellnessgedeelte, fitnessruimte en een restaurant met bar. Zo kun je volop genieten van een onvergetelijk verblijf in de Franse Alpen!