Wanneer wilt u overnachten?

Heerlen: stad van kunstenaars

Op nog geen 30 minuten rijden van Dormio Hotel De Prins van Oranje in Maastricht ligt Heerlen, de 4e stad van Limburg. De stad heeft een mijnverleden, maar behalve in het Mijnmuseum in de stad is daarvan niet veel meer terug te zien. Inmiddels is Heerlen het centrum van de muurschilderingen en andere street art. Maar ook het verleden wordt gekoesterd. Wat dacht u van het tot de verbeelding sprekende kasteel Hoensbroek? Zeker een bezoekje waard tijdens uw verblijf bij Dormio!

Kunst op de buitenmuur

In 2013 besloot Heerlen met muurschilderingen op (veelal leegstaande) gebouwen de urbane levensstijl van de Parkstedelingen een hart onder te riem te steken. Het werd een enorm project met vele nationale en internationale kunstenaars. De stad fleurde op en steeds meer mensen kwamen de levensgrote kunstwerken bekijken. De populariteit van de muurschilderingen – of murals – zorgde ervoor dat steeds meer panden beschikbaar werden gesteld voor deze vorm van kunst. Door de jaren heen is Heerlen daardoor dé street art hoofdstad van Nederland geworden. Er is zelfs een 'street art'-route langs de mooiste kunstwerken.

 

Boek hier uw verblijf >>>
Kunst op de buitenmuur in Heerlen
Kasteel Hoensbroek bij Heerlen

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is één van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa. Een bezoek aan Kasteel Hoensbroek is een belevenis voor jong en oud. In dit enorme slot met meer dan veertig ruimten komen avonturen uit het verre verleden tot leven. Ontdek de prachtige balzaal, beklim de middeleeuwse toren. Of zoek de geheime kamer en huiver in de eeuwenoude kerker.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Nederlands Mijnmuseum

Het recente verleden van Limburg stond in het teken van de mijnbouw. Daarvan is nog veel terug te zien in Heerlen. Het Nederlands Mijnmuseum koestert het Limburgse steenkolen- en mijnbouwverleden en is in het schachtgebouw van de voormalige steenkolenmijn Oranje Nassau I te Heerlen gevestigd. In dit mijnschachtgebouw worden mijnbouwobjecten tentoongesteld en films over de geschiedenis van de Mijnstreek getoond. Ook is het ophaalgebouw met de ophaalmachine uit 1897 te bezichtigen.

 

Boek hier uw verblijf >>>
Bezoek het Mijnmuseum in Heerlen
Mountainbiken rond Heerlen

Wandelen en fietsen rond Heerlen

U kunt de omgeving van Heerlen perfect wandelend of fietsend ontdekken. Heerlen ligt op een bijzondere locatie tegen het heuvelland en ingeklemd tussen twee beekdalen. Startpunten voor de tochten zijn onder andere het Bezoekerscentrum Brunssummerheide, Kasteel Terworm of het centrum van Heerlen. Dat biedt gegarandeerd urenlang natuurplezier met beklimmingen, afdalingen, mooie panorama’s en vele tientallen bijzondere planten- en dierensoorten. Meer informatie over Heerlen vindt u op de website van de VVV Heerlen.

 

Terug naar Omgeving Maastricht >>>

Verblijf in Zuid-Limburg

Wilt u de tijd nemen om de omgeving van Zuid-Limburg te verkennen? Dan is een verblijf bij Dormio Hotel De Prins van Oranje een échte aanrader! Vanuit hier kunt u allerlei leuke steden bezoeken. Bij het hotel kunt u gratis parkeren. Liever de omgeving per fiets verkennen? Huur dan een fiets bij Fietsverhuur Dousberg voor het hotel.

 

Boek nu uw verblijf!
Dormio Hotel De Prins van Oranje in Maastricht

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]