Header

Fietsroutes rond Alicante en de Costa Blanca


De Costa Blanca biedt een breed scala aan verschillende activiteiten. Eén daarvan zijn de fietsroutes in Alicante. Deze routes nemen je mee door de prachtige berglandschappen, maar bieden ook adembenemende uitzichten over de Middellandse Zee. Tussen de verschillende etappes kun je uitrusten op Dormio Resort Costa Blanca, waar je kunt genieten van alle faciliteiten die het resort te bieden heeft: een wellness gedeelte, restaurant en tapas bar, binnen- en buitenzwembad, een fitnessruimte en natuurlijk de appartementen met een geweldig uitzicht op zee.

Natuurpark El Hondo

Fietsroutes voor het hele gezin in Natuurpark El Hondo

Natuurpark El Hondo ligt in het vroegere Albufera van Elche, op 60 kilometer van Dormio Resort Costa Blanca. Het park heeft gemakkelijke routes die geschikt zijn voor het hele gezin. Geniet tijdens deze fietsroute door de provincie Alicante van de verscheidenheid aan unieke vogels, zoals de witkopeend en de gemarmerde wintertaling.

Fietsroute de punten van Gosálvez

Geniet van de adembenemende uitzichten van Les Puntes de Gosàlvez

El Campello is de thuisbasis van één van de mooiste mountainbikeroutes van Alicante. Fiets door het natuurgebied van Les Puntes de Gosàlvez en ontdek de spectaculaire uitzichten op zee. Tijdens deze 2 uur durende fietsroute in Alicante geniet je van de prachtige natuur en de Middellandse Zee. De route van 5,5 kilometer is niet heel moeilijk en is daardoor ook geschikt voor kinderen. We raden je aan om deze fietsroute in Alicante 's ochtends te fietsen. Geniet vervolgens van een heerlijke lunch bij Nuzza Beach & Terrace Restaurant en neem een verfrissende duik in het zwembad op het resort of in de zee.

Fietsroute langs de Maigmó Greenway

Fietsroute aan de Costa Blanca langs de Maigmó Greenway

Eén van de bekendste groene fietsroutes in Alicante is de Maigmó-route. Deze route loopt langs de oude spoorlijn Agost, Alcoy, die nooit werd gebruikt. Deze rustige route langs de verlaten spoorlijn is perfect voor een wandel- of fietstocht door de mooie natuur! De route begint bij de halte Agost en klimt geleidelijk omhoog via verschillende viaducten, bruggen, rustplaatsen en tunnels tot aan de snelweg tussen Alicante en Alcoy.  In totaal heeft deze route een lengte van 22 kilometer en een stijging van 400 meter.

El Campello - Relleu - Grotten van Canelobre

El Campello - Relleu - Grotten van Canelobre

Deze fietsroute in Alicante begint in de stad El Campello. Je kunt beginnen met fietsen vanaf Dormio Resort Costa Blanca! De route is moeilijker dan de andere route in El Campello, omdat je begint met een klim naar het plaatsje Relleu. Vanaf daar gaat de route verder tot aan de grotten van Canelobre, die zeker een bezoekje waard zijn! Aan het eind van de route kun je vanaf het uitkijkpunt Cabeçó d'Or genieten van een adembenemend uitzicht over de omgeving van El Campello. Ontspan bij terugkomst op ons resort met een heerlijk koud drankje of een welverdiende massage.

El Campello - Tudons

Fietsroute naar Tudons voor gevondenen

Deze uitdagende fietsroute naar Tudons is, met een hoogteverschil meer dan 2.000 meter, alleen geschikt voor de gevorderde fietser. De route begint in El Campello, vanwaar de klim naar Aigües begint, deze gaat door de Relleu en eindigt met een spectaculaire rit over de Tudons-pas. Dit laatste deel is bijzonder mooi, doordat het een authentieke fietsroute door de bergen van Alicante is. Onderweg kom je ook verschillende plattelandsdorpjes tegen die een bezoek meer dan waard zijn.

Begin je fietstocht in Alicante vanaf ons resort

Begin je fietstocht in Alicante vanaf ons resort

Alicante biedt verschillende fiets- en mountainbikeroutes met spectaculaire uitzichten voor zowel beginners als gevorderden. Geniet na je fietstocht van de hoogwaardige faciliteiten op Dormio Resort Costa Blanca. Zo kun je een duik nemen in één van de zwembaden, ontspannen in het wellnessgedeelte of genieten van een Spaanse maaltijd in de restaurants. Ook kun je je fiets veilig opbergen in de overdekte fietsenstalling die beschikt over een onderhoudsstation. De perfecte bestemming voor een fietsvakantie aan de Costa Blanca!