Header

Maak je graag foto's? De meest "instagrammable" plekken aan de Costa Blanca


De Costa Blanca en Alicante zitten vol met prachtige plekken waar je ongelofelijke foto's kunt maken. Of het nu gaat om het uitzicht op de Middellandse Zee, de stranden, de prachtige zonsondergangen in de bergen of de bijzondere bezienswaardigeheden.  Als je het leuk vindt om foto's te maken en likes te krijgen, lees dan verder voor de meest "instagrammable" plekken in Alicante.

Oude wijk van Altea

Oude wijk van Altea

De stad Altea is een van de mooiste plaatsen aan de Costa Blanca. Deze oude stad staat vol met smalle straatjes in witte tinten die er prachtig uitzien op je foto. Een van de mooiste plekken in Altea die je op de foto moet zetten zijn de pittoreske blauwe deuren. Calle San Miguel is door de kenmerkende blauwe deuren uitgegroeid tot een van de meest Instagrammed straten.

Stuwmeer van Guadalest

Stuwmeer van Guadalest

Vlakbij het dorp Guadalest, in het prachtige landschap midden in de natuur, ligt een bijzonder Instagramwaardig stuwmeer. Dit stuwmeer is één van de mooiste plekken in Alicante vanwege het opvallende blauwe water. Een foto van de hele plek zal er prachtig uitzien. De schoonheid van het meer maakt het een echte hotspot voor toeristen.

Roze lagune, Torrevieja

Roze lagune, Torrevieja

Heb je ooit roze water gezien? Dit unieke natuurverschijnsel is te zien in de Spaanse stad Torrevieja, in het Parque Natural de las Lagunas de la Mata. Het is een grote lagune die wordt gebruikt voor zoutwinning, wat de reden is voor de roze kleur: er is een bacterie gevonden die roze pigment afgeeft in water met een hoge concentratie zout. Natuurlijk is baden verboden, maar alleen al het uitzicht op deze roze lagune bij zonsondergang zorgt voor fantastische foto's.

Heiligdom van de Font Roja, Alcoy

Heiligdom van de Font Roja, Alcoy

Als je graag foto's in de bergen maakt, is dit de perfecte plek voor jou. De stad Alcoy ligt in het binnenland, in een grote vallei tussen de bergen. En in een van deze bergen ligt de Font Roja, een uniek landschap waar je een bijzonder uitkijkpunt kunt vinden, met een vloer waardoor je de natuur onder je voeten kunt zien. Als je je telefoon tevoorschijn durft te halen, wordt de foto van het uitzicht spectaculair. Natuurliefhebbers mogen deze prachtige plek in Alicante niet missen.

Playa La Caleta, Villajoyosa

Playa La Caleta, Villajoyosa

Op slechts 10 minuten van het resort vind je deze verborgen baai genaamd Playa La Caleta. De lichtgrijze stenen in combinatie met het blauw van de zee creëren een perfect kleurenpalet voor je paradijselijke strandfoto, geen filters nodig!

Rode Muur, Calpe

Rode Muur, Calpe

In het kustplaatsje Calpe staat een zeer pittoresk gebouw dat de Rode Muur wordt genoemd. Het is een particulier woongebouw ontworpen door de architect Ricardo Bofill Levi, dat ondanks zijn vooruitstrevende uiterlijk werd voltooid in 1973. Dit roodgekleurde gebouw doet erg denken aan de beroemde serie "The Squid Game", waardoor het de afgelopen jaren zo beroemd is geworden. Je kunt naar Calpe komen om dit architectonische hoogstandje te zien, maar vergeet niet dat dit privéflats zijn en er mensen wonen. Het is zonder twijfel een van de meest Instagrammable plekken in Alicante.

Racó del Corb, Altea

Racó del Corb, Altea

Een van de mooiste plekken in Altea, en misschien wel aan de hele Costa Blanca, is de baai Racó del Corb. Deze indrukwekkende baai ligt precies tussen Altea en Calpe. Wat het zo speciaal maakt is dat het naast de ongelooflijke kliffen van Morro de Toix ligt, evenals het kristalheldere water. Het is een moeilijk bereikbare plek, want om er te komen moet je een smal en steil pad af, maar de inspanning is het zeker waard als je naast de enorme rotswand dit prachtige uitzicht op de Middellandse Zee hebt.

Dormio Resort Costa Blanca

Verblijf in Dormio Resort Costa Blanca

In El Campello vind je de luxe appartementen van Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa. In dit strandresort kun je genieten van de faciliteiten, waaronder twee buitenzwembaden, wellness, een modern mediterraan restaurant en een mooie tapasbar.