Boek hier uw luxe vakantie in Oostenrijk

De indrukwekkende zoutmijnen in Hallein

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van het gebied zijn de zoutmijnen in Hallein. Dit de oudste zoutmijn ter wereld. De mijnbouw in het gebied rond Hallstatt dateert al van de midden-bronstijd. Zo werden er in de achttiende eeuw zelfs mummies van verongelukte prehistorische mijnwerkers gevonden. Op de plek van de zoutmijnen was ca. 250 miljoen jaar geleden een enorm meer dat is verdampt. Het zout is opgedroogd en werd later ontdekt en gebruikt. Vele eeuwen geleden was zout bijvoorbeeld een betaalmiddel. Zo werden de Romeinse soldaten in zout uitbetaald. Het zout uit deze mijn zorgde ervoor dat mensen konden overleven.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Bezoek aan de zoutmijnen

De indrukwekkende zoutmijnen in Hallein zijn zeker een bezoekje waard. Het bezoek aan de mijn zit vol met verrassingen. De tocht door de zoutmijn begint met een treinritje. Vanaf dit punt beleeft u een zeer realistische reis terug in de tijd. Een lange, smalle trein brengt u met een flinke vaart naar binnen. Onderweg komt u door verschillende ruimtes waar onder andere een film wordt afgespeeld. Tijdens de rondleiding komt u via een echt gebruikte glijbaan in het hart van de berg. De lange glijbanen werden vroeger door mijnwerkers gebruikt om zich ondergronds te verplaatsen van de ene zoutlaag naar de andere. Bij één glijbaan kunt u zelfs zien hoe hard u naar beneden zoeft. U wordt rondgeleid door ervaren mijnwerkers die werken als gids en vertellen u over de zoutberg. Ook vaart u met een vlot over een ondergronds zoutmeer. Een bezoek aan de zoutmijnen in Hallein is een belevenis op zich.

Mijnwerkerspak

Tijdens de excursie in de mijn is het verplicht om een mijnwerkerspak te dragen. Dit pak moet u dragen om uw kleding te beschermen aangezien het erg vochtig is in de mijn. Door een bezoekje aan de indrukwekkende zoutmijnen in Hallein wordt u heel veel wijzer van de historie van het zout en de bisschoppen in Salzburg. Tip: in de mijnen is het slechts 10 graden, daarom is warme kleding geen overbodige luxe.

Vanaf het Resort Obertraun is het erg gemakkelijk om de zoutmijnen in Hallein te bereiken. Bij de parkreceptie kunt u meer informatie ontvangen over de zoutmijnen, de route en over waar u kunt parkeren. Tip: vraag bij de receptie ook eens naar de fascinerende ijsgrotten in Dachstein.


Boek hier uw verblijf >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]