Boek hier uw luxe vakantie in Oostenrijk

Salzburg: stad met een rijke historie

De stad Salzburg ligt op 1,5 uur rijden van Dormio Resort Obertraun. Het is een ideale bestemming voor een dagtrip. Salzburg is met ruim 150.000 inwoners de vierde grootste stad van Oostenrijk. En het is natuurlijk ook de geboorteplaats van de beroemde componist Wolfgang Amadeus Mozart.  

Geboortehuis van Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart

Het geboortehuis van Mozart (Mozarts Geburtshaus of Hagenauerhaus) is sinds 1880 een museum in de Getreidegasse in Salzburg. Het museum is uiteraard gewijd aan het leven en werk van de beroemde componist die hier op de derde verdieping werd geboren.

 

Boek uw verblijf hier >>>

Salzburger Festspiele

Om de beroemde componist te eren worden er jaarlijks in mei en augustus de Salzburger Festspiele georganiseerd, een van de bekendste klassieke muziekfestivals ter wereld.

Sound of Music

U kunt er niet omheen. Overal in Salzburg wordt u herinnerd aan de vermaarde musical ‘The Sound of Music’. Op diverse locaties in de stad zijn scènes voor deze film opgenomen, waaronder ook bij het Trapphaus. Met een bustour door de stad kunt u alle locaties bezichtigen.

 

Salzburger Festspiele
Salzburg

Binnenstad van Salzburg

De binnenstad van Salzburg staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad staat vol met gebouwen uit de Barok, met als grote blikvangers de Dom en de vesting Hohensalzburg die hoog boven de stad uittorent. Het is met een lengte van 250 meter en een breedte van 150 meter een van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa.

 

Boek uw verblijf hier >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]