Zomervakantie in Flaine

De Alpen zijn bij uitstek de ideale bestemming voor een zonvakantie. De veelzijdige Alpen staan elk jaar garant voor een zomer vol zon, natuur en avontuur! Stelt u zich eens voor: u opent het raam, u ademt de frisse berglucht in en u begint de dag goed met uitzicht over de diepgroene heuvels, sneeuwwitte bergtoppen en een strakblauwe lucht.

 

In de Alpen ligt de gemiddelde zomertemperatuur rond de 24 à 25 graden. Ideaal om van de zon te genieten, te hiken tussen de groene heuvels en felgekleurde bloemen en te genieten van uitdagende zomerse activiteiten. De perfecte zomertemperatuur in de bergdorpjes is vooral te danken aan het hoogteverschil van 3600 meter. In de lagere gebieden is het zomers warm, maar bovenop de gletsjers zijn er, ook in de zomer, verschillende pistes te vinden waarop u dan kunt skiën.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Veelzijdig berggebied

Wandelen, mountainbiken, raften, wielrennen, paragliden, kanoën, helikoptervluchten, karten, paardrijden; in de zomer is het activiteitenaanbod in de Alpen enorm. En daarna kunt u lekker ontspannen in de zon bij 25 graden aan een bergmeer. Naast alle avontuurlijke activiteiten en overweldigende natuur zijn de vele bergdorpjes zeker een bezoekje waard. Vaak vindt u er leuke musea, interessante oude ambachten en heerlijk lokale gerechten. De diversiteit aan landschappen, de ideale temperaturen en de goede bereikbaarheid per auto, trein en vliegtuig maken de Alpen tot het ideale zomerverblijf.

Het schitterende Franse Alpengebied bij Flaine

In het schitterende Franse Alpengebied rond Flaine kunt u verschillende watersporten beoefenen zoals raften, kajakken of kanoën. U kunt de prachtige natuur ook vanuit de lucht bekijken tijdens het paragliden. De omgeving is ruig maar staat vooral tijdens het voorjaar en de zomers prachtig in bloei. In de zomer kunt u hier fantastisch wandelen en meestal met een verbluffend uitzicht op de toppen van de Mont-Blanc. Bij Samoëns, op 30 minuten rijden van Flaine kunt u naar Sixt-fer-a-Cheval waar u prachtige wandelingen kunt maken zoals naar de Cirque du fer a Cheval met wel 30 watervallen. Op de Mont Blanc zelf kunt u met een gids gletsjerhiken, een pittige en zeer avontuurlijk wandeling!

 

Boek hier uw verblijf >>>

Boek nu uw zomervakantie en profiteer van 20% korting!

Op maar liefst 1850 meter hoogte vindt u de ruime en luxe appartementen en chalets, voor 2 tot 12 personen, van Dormio Resort Les Portes Du Grand Massif. Vanuit het resort heeft u een spectaculair uitzicht over de vallei van Flaine. Boek nu uw verblijf in juli of augustus en profiteer ook nog eens van 20% korting!

 

Boek nu uw zomervakantie >>>