De leukste zomeractiviteiten
die jullie samen kunnen beleven in Flaine

De leukste zomeractiviteiten
die jullie samen kunnen beleven in Flaine

Top 8 zomeractiviteiten voor het gezin in Flaine


  • Voor jong en oud
  • Uitgebreide faciliteiten
  • Vele zomerse activiteiten

Flaine is een prachtige bestemming in het Franse Alpengebied voor een geweldige vakantie met het hele gezin. Dormio Resort Les Portes Du Grand Massif is gelegen in de sfeervolle villawijk Hameau de Flaine. Het resort is gelegen op maar liefst 1.850 meter hoogte en biedt een spectaculair uitzicht. In de zomer kun je genieten van de groene heuvels in het indrukwekkende berglandschap. Wij hebben een top 8 activiteiten voor het gezin tijdens de zomervakantie in Flaine gemaakt die jullie tijdens de vakantie kunnen beleven! Ga je in de winter op vakantie naar de Franse Alpen? Lees dan onze top 6 winteractiviteiten.

Ontdek Dormio Resort Flaine
1: Ontdek Flaine tijdens een leuke speurtocht met het gezin

1: Ontdek Flaine tijdens een leuke speurtocht met het gezin

Vinden je kinderen het ook zo leuk om te puzzelen en spelletjes te spelen? Dan worden zij vast heel enthousiast van een City Game! Ontdek de kunst en architectuur van Flaine tijdens een leuke speurtocht. Lukt het jullie om alle gebouwen te vinden en de mysterieuze puzzel op te lossen?

2: Beklim de muur Coeur de Montagne in Flaine

2: Beklim de muur Coeur de Montagne in Flaine

Deze activiteit is alleen geschikt voor de echte durfal! Binnen in het auditorium van Flaine vind je een klimmuur die je kunt beklimmen. Er zijn uiteraard professionals aanwezig die de veiligheid van jou en je gezin waarborgen. Durven jullie de muur te beklimmen?

3: Raften of canyoning in de Franse Alpen

3: Raften of canyoning in de Franse Alpen

In de Franse Alpen zijn er vele wildwatersporten die je met het hele gezin kunt beleven. Stap bijvoorbeeld in een tweepersoons opblaasbare kano en volg een route over de snelstromende rivieren. Of ga met het hele gezin raften, waarbij jullie samen de boot onder controle dienen te houden. Spannend voor jong en oud!

Tip: de spectaculaire watersport canyoning is een uitdagende activiteit in de Franse Alpen. Je kunt al lopend, zwemmend, klimmend, glijdend, springend en abseilend een tocht maken door het mooie berggebied.

4: Heerlijk ontspannen midden in de natuur van Flaine

4: Heerlijk ontspannen midden in de natuur van Flaine

Geniet midden in de natuur van een heerlijke yogasessie en kom volledig tot rust! Beleef een moment van ontspanning en welzijn met het hele gezin tijdens een wandeling door de natuurrijke omgeving van Flaine. Je leert je houding en ademhaling onder controle te houden, zodat je je weer helemaal fit voelt en optimaal kunt genieten van je vakantie!

Tip: gebruik de Flaine zomerpas

Tijdens je verblijf op ons resort ontvang je gratis een Flaine zomerpas waarmee je tal van activiteiten kunt beleven tijdens de zomervakantie. Zo kun je heerlijk mountainbiken, deelnemen aan diverse waterspelen en nog veel meer!

Flaine zomerpas in de zomer
5: Ontdek het prachtige berglandschap tijdens het paragliden

5: Ontdek het prachtige berglandschap tijdens het paragliden

Ook deze activiteit is alleen geschikt voor de echte durfal! Vlieg over het prachtige berglandschap van Flaine en bewonder samen met je gezin de Mont Blanc vanuit de lucht. Je vliegt met een ervaren instructeur tijdens een tandemvlucht over de prachtige omgeving.

6: Vlieg met een helikopter over de bergen rondom Flaine

6: Vlieg met een helikopter over de bergen rondom Flaine

Vind je paragliden te spannend? Geen probleem! Je kunt er ook voor kiezen om met het hele gezin de mooie omgeving tijdens een helikoptervlucht te bewonderen. Je vliegt over het Grand Massif en Mont Blanc Massif bij Flaine. Of kies je samen met je gezin toch liever voor een tocht met de luchtballon? Ook dat is mogelijk!

Boomklimmen in de zomer in Flaine

7: Klimmen met het hele gezin

Houden jullie van sportieve activiteiten en zijn jullie niet bang aangelegd? Dan is boomklimmen een leuk dagje uit voor het hele gezin! Jullie kunnen je helemaal uitleven op de klimparcoursen Accro Fun, Accro Rock en Accro Kid in Flaine. Durven jullie over de touwen en netten te klimmen die tussen bomen of langs rotswanden zijn gespannen?

8: Mountainbiken in de Franse Alpen

8: Mountainbiken in de Franse Alpen

De omgeving van de Franse Alpen leent zich perfect om te mountainbiken! Je vindt hier diverse routes die geschikt zijn voor het hele gezin. Zo kunnen jullie samen genieten van een sportieve activiteit én van een prachtig uitzicht over de omgeving. Ideaal voor sportieve gezinnen!

Boek een heerlijke vakantie met het gezin naar de Franse Alpen

Boek een heerlijke vakantie met het gezin naar de Franse Alpen

Er zijn nog veel meer leuke activiteiten waar je met het gezin van kunt genieten. Heb je al zin om lekker op vakantie te gaan tijdens de zomer naar de Franse Alpen? Boek dan nu je verblijf op Dormio Resort Les Portes Du Grand Massif!