Genieten in een UNESCO werelderfgoedgebied

In Dormio Resort Les Portes Du Grand Massif - Flaine kunt u verblijven in een van onze luxe en comfortabele villa's of appartementen. Dit project is gelegen in een prachtige omgeving, dichtbij de Mont Blanc en Aiguille du Midi. Het architecturale werk van Le Corbusier zijn ook erg bijzonder. Deze meesterwerken van Corbusier behoren tot de UNESCO werelderfgoederenlijst.

Waarom UNESCO?

Het UNESCO werelderfgoedverdag bestaat sinds 1972. Dit verdrag is bedoeld om cultureel en natuurlijk erfgoed, dat van unieke en universele waarde is voor de mensheid, beter te kunnen bewaren voor toekomstige generaties.  Landen die dit verdrag hebben ondertekend, hebben met elkaar afgesproken dat zij zich zullen inzetten voor identificatie, bescherming, behoud, het toegankelijk maken en het overdragen aan komende generaties van cultureel erfgoed binnen hun landgrenzen. 

 

Boek hier uw verblijf >>>
Het architecturale werk van Le Corbusier
Le Corbusier

Het architecturale werk van Le Corbusier

De bouwwerken van Le Corbusier zijn verdeeld in zeven verschillende landen. De bouwwerken zijn in de loop van 50 jaar neergezet, Le Corbusier beschreef het als een 'geduldig onderzoek'. De verschillende werken; Complexe du Capitole (India), het Nationaal Museum voor Westerse Kunst (Japan), het Huis van Dr. Curutchet (Argentinië) en het Unité d'habitation (Frankrijk) laten nieuwe architecturale oplossingen en technieken zien die de Moderne Beweging in de 20e eeuw ontwikkelde en toepast om zo in de behoefte te voorzien van de samenleving. De creatieve meesterwerken laten de internationalisering van de architectuurpraktijk over de hele wereld zien.

 

Sainte-Marie de la Tourette

Sainte-Marie de La Tourette is een klooster in de gemeente Éveux, Frankrijk. Dit, door Le Corbusier ontworpen, monument is voltooid in 1960. Het interieur is minimalistisch, om het feit dat het een klooster. Sinds kort, 17 juli 2016, werd dit prachtige klooster toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst. 

 

 

Boek hier uw verblijf >>>
Sainte-Marie de la Tourette
Maison de la culture de Firminy

Maison de la culture de Firminy

'Het huis van cultuur en jeugd' wordt nu gebruikt als culturele instelling. Dit opvallende gebouw is gebouwd in 1965 en is ontworpen door Le Corbusier. Dit meesterwerk is erkend als UNESCO werelderfgoed en daarmee ook toegevoegd aan de werelderfgoedlijst. 

 

 

Bekijk alle UNESCO werelderfgoederen bij Dormio Resorts >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]